söndag 31 augusti 2008

Inplastning av yttertak!


Här är vårt Halländska Paradis, villavagnen i Olofsbo. Hit åker vi när vi ser att tiden finns, här mår vi som prinsar och prinsessor hela gänget. Med 500 meter, lite drygt, ner till en lång skön sandstrand med ett långgrunt hav kan det inte bli bättre. Trevliga vagngrannar från Borås, Jänköping och Partille gör inte bilden av det perfekta sommarlivet sämre.

Den här gången blev det en ren arbetshelg, yttertaket skulle plastas in med glasfiber (har haft en liten vattenläcka efter slarv av den tidigare ägarinnan) Det var bara att plocka fram stegar och ta fram den akrobatiske ådran och svinga sig upp på taket. Nu är det så att denna engelskbyggda vagn har ett plåttak som inte är mycket tjokare är två lager alluminiumfolie och med tanke på takreparatörens vikt så måste det iordningställas en hel del förstärkningar på alluminiumfolien. Kvinnans syster Lolita och hennes familj var också nere för att plocka ner och frakta hem sin husvagn som de har uppställd på samma camping. Det blev lite Norrlands Guld och ett par wirrar innan vi vek ihop ögonlocken.


Söndagen gick i glasfiberns tecken. Starka dofter fick ögonen att rulla i skallen exakt som hos en berguv. Satt ju högt upp också och hade kletat in armar och ben + trädgårdshandskarna med spretander glasfiber så jag hoade till lite då och då bara för att väcka liv i alla kärringar och gubbar som passerade förbi.
Här är det kantläggning och med penseln i näven skrämde pappa B slag på både andra villavagnsägare, fiskmåsar och getingar. En förtjusande getingfångare. Det vara bara att svepa till med limpenseln när de kom farande. -Smack sa det och så satt vingarna ihop och de störtdök rakt i backen. Det har gänget också gjort, fast i sängarna. Jag kommer snart att följa efter.
Natti natti
pappa B

Inga kommentarer: