lördag 30 augusti 2008

Pressat läge....

...ja det kan man nog säga att de här firrarna har. Hittade dem på en fiskmarknad i Tabarka, norra Tunisien för ett par år sedan. Aningen lika är bostadsläget här i Göteborg. Enda skillnaden är att fiskarna i Tunisien har skaffat större lådor till fiskarna.

Pressat läge ....
Har även den här lilla beduinflickan. Hon och hennes storebror fotograferade jag i öknen nere vid Djerba, södra Tunisien. Hennes storebror berättade att ingen av dem fick gå i skolan. De skulle ha samma yrke som deras far. Han skulle passa fåren och hon, när hun vuxit upp skulle gifta sig och få fler söner som kunde fortsätta vakta får. Detta händer på 2000-talet, är det inte märkligt så säg. Här promenerar folk omkring och sätter upp flaggor på månen och så måste två sma barn vakta får i öknen. Utan utbildning, social närvaro och med ett skyddsnät i tillvaron som saknar maskor och bara hålls uppe av en person, pappan. Skrämmande på min ära, som greven skulle ha sagt.

Inte lika pressat läge...
...har "Prinsessan" när hon är ute med oss i svampskogen. Här en bild från en av våra många skogspromenader och redan här visade hon goda anlag för skådespeleriets ädla konst. Dessutom är hon faktiskt väldigt lik kvinnans bortgågne farbror. En enveten gammal smålänning.

Mannen i den grå zonen
Här mossar vi omkring och tycker att skjortan är trång. Bensinpriserna stiger, folket blir fetare och plånböckerna magrare. Vi gnäller, låter som gamla osmorda trädörrar till utedasset, men sen då....? Ja vi fortsätter att gnälla, ställer inga krav, bara gnäller. Ja då kan vi väl sitta i vår lilla ankdamm och sparka oss trötta. Fast ibland....ja då dyker det upp en färgglad figur och trycker in lite hopp och glädje i våra grå hjärnor och vardagar, eller hur?


Gå och lägg er nu, klockan är ny dag för tusan
pappa B

Inga kommentarer: