onsdag 1 oktober 2008

Ombordstigning på Hurtigruten närmar sig!

Förväntningarna är stora det kryper jag inte under stolen med. Att få chansen att glida ut med den mytomspunna Hurtigruten ser jag verkligen fram emot. Att sedan bli underhållen och matad med god jazz gör inte saken sämre. Visst, jag skall fotografera, skriva och berätta om resan. Både här och i en hel del tidningar förvisso. I morgon eftermiddag lyfter jag från Landvetter mot Oslo för vidare transport till Bodö och väntande fartyg. Vi blir några journalister så det kommer att bli spännande värre. Återkommer under resans gång, pass upp för höga berg och svängiga musiker.

Så här skall mjölskerskona exponeras - springandes bort från dig!
Jag är inte rädd för så speciellt mycket, men jag är rädd för kor. Har inte träffat på en enda snäll ko, inte ens en på två ben. Egentligen så skall ju kon vara ett snällt djur, men inte mot mig. Kvinnans avlidne farbror hade kor, elaka djävlar som kom farande i full galopp med sänkta horn. Måhända var de transvistiter och inbillade sig att de var tjurar. En sommar anföll de mig och min svåger (då var han bara en liten knatte) Jag klippte till den förste med en björkpåk mitt emellan hornen så att koskrället gick ner på knä. Ögonen rullade i skallen på den som cherrybären i en "enarmad bandit". Tror ni att de andra 12 avskräcktes av detta, nej minsan. Men vi kom ut ur hagen med livet i behåll. -Skjut kodjävlarna, sa jag till kvinnan farbror. Dom är ju folkilskna. -Njaa, inte är de speciellt elaka, sa han och tvinnade sin långa pröjsare och plirade med ögonen. Huruvida den klubbade kossan återfick normalt seende vet jag inte, och jag skiter högaktningsfull i vilket.

Läste i morse att en huligan (en så kallad fotbollsälskare) nere i Malmö hade stoppat in en smällare i munnen på en kvinnlig konduktör och tänt på. En sådan person saknar ju allt innehåll i hjärnan. Förmodligen har vår herre inplanterat en enliters plastpåse i skallen på den personen. Bind fast honom ståendes i armar och ben i mitten på ett fotbollsmål. Låt sedan Malmö och Landskronas bästa straffskyttar skjuta taskerna av honom under ett träningspass. Tatuera in IDIOT i pannan på avskummet och sätt en häxpipa i röven på honom och låt fanskapet löpa...

Mot Norge, nedräkningen har börjat. Måste prova kostymen och se om jag kommer ner i byxorna, blir krisigt annars....
Ha en bra dag
pappa B

1 kommentar:

Anonym sa...

Detta om korna berättade du för mig när vi tog vår skogspromenad och jag tror att bilden är från det tillfälle, eller?