tisdag 28 oktober 2008

Phu...äntligen hemma. Nu gäller det bara att hitta "Belmondo"

Väl framme i Danmark och Vigsö Bugt så sken solen igen. Båtresan gick bra, incheckningen perfekt och vi fick ett mycket trevligt rum i den gamla hotelldelen. Här var det vackert. Västerhavet röt och regnbågen böt plats vid varje liten skur som kom. Trollen tjöt av glädje när vi klev in i det subtropiska badlandet med blommor uppefter väggarna, vajande palmer 28 grader i poolen och nästan folktomt. Upp under taket och ner i rutchkanan så det ven om det. Kvinnan bubblade i bubbelopoken och jag läste ett par kapitel i Christina Lrssons nya deckare "Slask Jobbet"(en djävla bra bok). Så här vackert var det när man klev ut från hotellet efter första natten i det mysiga rummet med en rejäl dubbelsäng och en våningssäng som trollen slogs om. Frukosten var god med helt underbara bröd, en blandning av croissant och källarfranska. Den gick det åt många av. Trollen och kvinnan placerade sig inne i badlandet och jag åkte en tur runt i området. Kollade två av de 124 stugorna som Feriecentret disponerar och blev mäkta imponerad. Här kommer en bild från en av de stora med dubbla toaletter/duschrum och plats för 8 personer. Rejäla stugor som ofta är fullbokade när sommaren gör sitt intåg i den mysiga lilla hamnbyn Hanstholm och Vigsö Bugts Feriecenter. Åkte ner till stranden för att beskåda det rytande Västerhavet och hittade då kvarlevor efter andra världskriget i form av en massa bunkers, som låg utspridda utefter stranden, nästan ända in till Hanstholm. Mäktigt och lite kusligt att se havet bryta upp mot cementklumnparna och täcka dem med skummande vatten. Kolla själv. Efter middagen åkte vi en tur ner till byn och så lovade jag "Skogarnas Konung" att vi skulle se på bunkrarna. Han blev helt vild och då intresset för andra världskriget är stort just nu så ville han nästan inte lämna stranden. Här har han och "Prinsessan i alla fall klättrat in en en av de delar av bukern som fortfarande ligger på land. Inne i Hanstholm lär det finnas en väl bevarad bunker på hela 3000 kvm. Tyvärr han vi inte med att besöka den men jag förmodar att vi återvänder hit då vi alla tyckte om platsen. Vindarna var inte snälla och "Prinsessan och "Skogarnas Konung" fick snabbt lika röda näsor, som pappa B. Hela eftermiddagen gick i badandets tecken och jag fortsatten läsa "Slask Jobbet" (en djävla bra bok). Sen kom kvällen och med den också den sista regnbågen. Den förevigades och nu sitter vi hemma igen.
I morgon börjar jakten på var och till vilken verkstad som bärgaren körde "Belmondo" efter hans ofrivilliga dopp. Lämnade mobilnummret till bärgarkillen och mobilen i Belmondo. Så...lite deckarjobb blir det för mig och "Skogarnas Konung" under morgondagen.
Sov nu riktigt gott och tack skall ni ha för att ni väntar på mig där ute i rymden. Herr O uppe i det riktiga Sverige han har så rätt så. Pappa B reder ut det mesta även om det inte går så fort alla gånger. Den här gången gjorde det i alla fall. Full sula rakt ner i en vattenpöl som blivit en sjö..Tjingeling!
pappa B

PS:Jag undrar om min adlige vän, Vilgot von Axelklaff var med i någon av bunkrarna under andra världskriget. Eller förmodligen hans far eller farfars far. Alla ver de ju väldigt duktiga soldater, hela bunten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej papsen.Hur är det.Ringde dig nyss men du svarade inte.Visste inte att ni hade åkt till danmark.Ha nu en trevlig resa och ät en massa god mat.Nu har ni chansen att uppleva gondolresan som vi pratade om.Ha ha.Hälsa familjen.Jennie.