fredag 19 december 2008

Tefrossa för teälskaren och trevlig musik...

Tittade in hos äldsta dottern uppe i Piteå. Nja via bloggen givetvis, man åker inte tur och retur till Piteå om man inte har helikopter förståss. Fick en typ av utmaning, en sån där tekniskt krånglig sak som en äldre man från norra lapplands inland och fjälltrakter inte klarar av på egen hand. Däremot tittade jag in hos en av hennes favvopolare Tefrossa. Positivt då jag tillhör en av landets stora tevänner. Har ALLTID startat dagen med en kopp te av varierande smak och styrka. Detta till flera av mina kaffesörplande vänners stora förundran. -Du som kommer från Lappland kan väl inte vara en sån där tekärring, säger de. Jo, det kan jag vara och kommer så också att fortsätta vara. En god kopp te med en liten skorpa eller en bit god ost på kvällskvisten sitter inte fel det heller. Och en varm kopp romte, gärna med en mycket god Maraska-rom. De ni mina damer och herrar.
Satte på en inspelning av den norska jazzsångerskan Inge Stangvik och trivs väldigt bra i hennes sällskap. Hon låter genuint och oförfalskat. Träffade henne personligen på min tur med Hurtigruten i höstas. Appropå denna fantastiska båtresa så måste jag ju berätta att fartyget Midnattsol lägger till mitt i centrala Göteborg på 13-dagsafton. då blir det stor bal och rundvandring ombort. Om jag skall vara med? Tacka fabian för det. Alla läsare av min blogg borde ju ta sig dit för en svängom med gubben. Naturligtvis tog jag bilden på Inge under hennes avslutningsframträdande på Hurtigrutens jazzkryssning i höst. Vad annars. Smyger iväg för att avsluta ett litet fotojobb och sedan blir det hemlighetsmakeri i julklappsbutiken. Skall stoppa till och sjunga en trudelutt för Nuki, min vän som fyller år idag. Vi syns och höres.

6 kommentarer:

Tea Lady sa...

Hej du glade!

Man tackar för berömmet och du är hemskt välkommen att beställa te från mig!!

Håller med om att rom inte är dumt i te, och det värmer gott!

Jag skall vidarebefordra jazztipset till min jazz- och Norgetokige make!

Ha det gott!

Lena

Peace in mind sa...

Man tar sovmorgon, och vad händer? Du dundrar in med tre inlägg...vilken chockstart, men såklart det gäller ju att se om sitt blogghus:)

Anonym sa...

haha jag tror nog han behåller sina besökare faktiskt:p så det är nog ingen fara på taket! :D

Anonym sa...

Hej! Vilken fantastisk vinterbild! Om det kunde se ut sådär skulle min julkänsla utan tvekan ligga på 5+ Ha en jätteskön julhelg!

Anonym sa...

För mig blir det första gången jag försöker mig på ett pepparkakshus på egen hand. Pappa gjorde alltid ett när vi var barn,efter ritningarna på huset vi bodde i, och det var en jäkla procedur. Pratade med en man idag som gör pepparkakshus med sina ungar varje år, eller "pepparkaksskjul från helvetet" som han kallade det.... :-)

Anonym sa...

Håller med. Skitvarmt smält socker. snabba puckar och upp och nervända bitar, troll som slåss om vem som skall hålla vad, stor brännskaderisk på både gubbe och barn. Lägg ner det och köp ett färdigt fabrikslimmat.