torsdag 15 januari 2009

Vilken usel svenskdag!

Jaha, då har man bevittnat det usla skyttet hos de svenska skidskytteherrarna. Att de inte kan skjuta bättre än så här efter flera år i landslaget är bedrövligt, stor skam tycker jag. Ferry och Bergman skall ha all heder men hur skall man kunna åka in över tre minuter, nästan fyra på en stafettsträcka. Gör som det ryska landslagets tränare sa vid VM i Zakopane (jag var där och talade med guldmedaljören Tikanov själv).
-Vinner ni inte idag så blir ni nedgraderade till korpraler igen. Vinner ni så får ni flytta in i eget hus inne på området och stiger en grad. Vem fan tror ni fanns bland de fem första i prislistan. Ryssar så klart. - Ge de fyra bomskyttarna ett ultimatum, mer än två missar och ni kvitterar ut biljetten hem till TV-soffan! Punkt och slut. Men...vågar ledarna från landet Lagom ta ett sådant beslut? Grabbarna kan ju börja gråta.

Tog en bild nere på stan med mobiltelefonen och jag tycker att den lilla mobben inte alls är så dålig. Naturligtvis saknas det mycket men som minne från en semesterdag eller en kväll med grabbarna duger den gott, eller hur?

Ikväll var vi lata och pappa B grejade varma smörgåsar med skinka och ost och en kopp gott te. Sedan tog kvinnan hand om kaoset i köket, "Skogarnas Konung" målade sina Warhammer 40K figurer och "Prinsessan" och jag kurade ihop oss under täcket med mjuka kuddar och en bamseskål popkorn medan vi tittade på en väldigt bra, men ganska sorgsen film som heter "Bron till Terrabitia". Tårarna trillade på den lilla "vilden" som kramade hårt om min arm när det roliga plötsligt övergick till stor sorg.
Smyger så sakta in i sängkammaren. Vem vet, kvinnan kanske är vaken. Önsketänkande, men ändå.
pappa B

Inga kommentarer: