lördag 21 februari 2009

"Skogarnas Konung" fixade middagsmaten...


Han kommer farande genom ytterdörren i samma veva som damerna med sina kassar.
-Pappa skrek han, jag har lovat att steka hamburgare, det har jag lärt mig på hemkunskapen. Sätt er skall jag fixa middag. Han sparkade av sig skorna i hallen slängde in sin stora väska med sina Warhammer figurer i sitt rum och dök in under kranen i tvättstället. - Tag fram nötfärsen vi köpte du och jag pappa! På några sekunder var köket ommöblerat, allt går med en herrans fart och kvinnorna står bara vid köksdörren och gapar.

Svartpeppar, salt och nötfärs, inget annat skall det vara. Hamburgerbröd (som pappa B hatar, men aldrig berättat för sina barn) åker fram, osten och hyveln och snart sitter hela gänget och smaskar på en hamburgare som skulle få personalen på stadens alla restauranger att gråta av avund.
Han är redig vår lilla son. Kämpar i skolan, läser allt han kommer över, försöker lira lite fotboll ibland bara för att få vara med i "gänget" i skolan. Han är enda helsvensk i klassen så det gäller att stå på tå ibland. Han grejar det, skäms inte över att han inte är med och leker krig eller bråkar med de mindre eleverna. Ibland tar han ställning för de mindre barnen i skolan. Då blir det bråk. Det grejar han genom att prata, fast en gång, en enda gång tog han tag i en liten arab och daskade ner honom under en skolbänk. Sen är det ingen som bråkar med honom längre. -Det är dumt att slåss, fast det kändes faktiskt skönt att få trycka till den där retstickan som har bråkat sen vi gick på dagis, sa han när han kom hem.
Idag har "Skogarnas Konung" fixat middagen. Gott var det och mätta blev vi. Nu blir det melodifestivalen och en konjak framför TV:n. Det blir en 7-stjärnig Metaxa(grekisk variant) det är kvinnans favvo. Inte lätt att få tag i men väldigt god. Den 5-stjärniga finns på vissa bolag, går att dricka. Den 3-stjärniga luktar och smakar bensin (vet hur bensin smakat då man slangat i sin ungdom).
pappa B

PS: Det är fördjävla roligt att vara en "gammal" pappa!
Skicka en kommentar