onsdag 18 februari 2009

Viv la France - det här skall ni ge er ut på.....

Vi var ett litet gäng som gav oss iväg från Paris och ner till en liten båthamn där vi möstrade på två båtar för att i sakta mak glida ner till vindistriktet Chablis. Slussar lite här och var på vägen och detta klarades av på egen hand. Tjejerna i en båt och Janne och jag i den andra. Mat inhandlades i små lokala affärer på vägen och vinet flödade. Chablis består av vin, vin, vin, och druvor. Och så Wilhelm, mannen bakom de bästa vinerna i hela distriktet och snart den enda kvarvarande specialisten i Chablis. Där smakade vi på riktiga pärlor och köpte även med oss några flaskor hem till Svea Rike. Bland annat Chablis Premium Cru 1971, en helt fantastisk årgång av den vita nektaren.
Janne, som är en riktigt specialist och munskänk jublade. Nina var också duktig på det gyllene dropparna liksom Eva från Franska Turistbyrån samt Monica, aktiv frilansare från öarna utanför Göteborg och pappa B vi trivdes som druvorna på fälten och skvalpade i oss i bästa expertstil. Tyvärr hade vi tid att passa för att återlämna skutorna så vi fick tacka för oss och lämna Hr William, dagen till ära döpt till "Ville med pipen" Vi han precis återlämna farkosterna och drog vidare mot Paris i en minibuss.
Mina vänner, har ni en chans att göra en kanaltur i Frankrike gör det. Är helt fantastiskt, en resa som man aldrig glömmer.
Men, men...Första veckan i mars flyger jag till
Kirkenäs för vb med MS Midnatsol ner till Bergen. Skall bli en underbar upplevels att se Nordnorge i vinterskrud från fördäck på en Hurtigrutenbåt.
pappa B
Skicka en kommentar