onsdag 18 februari 2009

Viv la France - det här skall ni ge er ut på.....

Vi var ett litet gäng som gav oss iväg från Paris och ner till en liten båthamn där vi möstrade på två båtar för att i sakta mak glida ner till vindistriktet Chablis. Slussar lite här och var på vägen och detta klarades av på egen hand. Tjejerna i en båt och Janne och jag i den andra. Mat inhandlades i små lokala affärer på vägen och vinet flödade. Chablis består av vin, vin, vin, och druvor. Och så Wilhelm, mannen bakom de bästa vinerna i hela distriktet och snart den enda kvarvarande specialisten i Chablis. Där smakade vi på riktiga pärlor och köpte även med oss några flaskor hem till Svea Rike. Bland annat Chablis Premium Cru 1971, en helt fantastisk årgång av den vita nektaren.
Janne, som är en riktigt specialist och munskänk jublade. Nina var också duktig på det gyllene dropparna liksom Eva från Franska Turistbyrån samt Monica, aktiv frilansare från öarna utanför Göteborg och pappa B vi trivdes som druvorna på fälten och skvalpade i oss i bästa expertstil. Tyvärr hade vi tid att passa för att återlämna skutorna så vi fick tacka för oss och lämna Hr William, dagen till ära döpt till "Ville med pipen" Vi han precis återlämna farkosterna och drog vidare mot Paris i en minibuss.
Mina vänner, har ni en chans att göra en kanaltur i Frankrike gör det. Är helt fantastiskt, en resa som man aldrig glömmer.
Men, men...Första veckan i mars flyger jag till
Kirkenäs för vb med MS Midnatsol ner till Bergen. Skall bli en underbar upplevels att se Nordnorge i vinterskrud från fördäck på en Hurtigrutenbåt.
pappa B

5 kommentarer:

Anonym sa...

Pappa B
Det låter fint med en resa till Norge det kan du behöva, komma bort lite och koppla av från den vanliga lunken. Förresten tränade inte du på ett sådant där ställe med vibbratormaskiner, läste att det hade "konkat" eller....tråkigt när man satsar och det inte fungerar.
Nä håll dig du till stavgång, appropå det ja har du tränat i dag?
"Gissa vem"

stella sweden sa...

...finfina bilder duuu blev inspirerad att ta med min plastiga lilla skitkamera ut på nån övning med sjöräddningen senare i vår..det lär ju synas vad det är men inte mer...

;)

Anonym sa...

Torsdag:
Linda väntade på mig med sina vampyrlika tänder i en grimasch som skulle
föreställa ett leende, men den grymma formen på hennes tunna läppar
avslöjade
henne allt. Jag kunde inte rå för att jag var en halvtimma försenad - det
tog mig 20 minuter att bara knyta skorna! Linda tvingade mig att träna med
hantlar. När hon tittade bort, passade jag på att springa och g> ömma mig i
herrarnas omklädningsrum. Hon skickade Lars för att hämta mig, och sen
satte
hon mig på roddmaskinen som straff. Jag sänkte den.
"Gissa vem"

Anonym sa...

Ha ha ha, heja Linda, rena semestern. Vänta bara till masen stiger in i ditt liv. Jo jag tränade hårt igår. Åt fem mackor med majonäs, gick ner och hämtade posten, körde 3 x 15 minuter i massagefåtöljen och mår som en prins. Är nu nere på 95 blankt ( i morse på vågen) Startade på 97,6 så jag känner mig rätt nöjd.
Idag blir det en tuff dag, först skidskyttestafett och sen längdåkning. Efter detta reportage på restaurang Pannrummet....phu.

Stella, den snälla. Givetvis skall du ta med dig kameran ut på livräddningen. Det kan ju bli grymmebilder av detta. Väntar med spänning...lyssanr just nu på Leonards Boogieman.

Anonym sa...

"Gissa vem" stämmer detta med PowerPlate. HAr inte hunnit snacka med dem men visst var det tråkigt att de "konkat". Fantastisk trevlig ägarinna och duktig personal. Men....vad gör man. Nu sätter jag mig på tvättmaskinen när den centrifugerar. Bra vibbar där, men kanske inte på rätt ställe *s*