söndag 19 april 2009

Husbilsjakten går vidare...


Jag hoppas att husbilsgrabbarna utanför Alingsås kommer med ett bra deal på hyra av husbil. Annars blir det tåg upp till Gällivare t.o.r och så hyrbil därifrån upp till Nordkap. Kommer att stanna "hemma" i Porjus under festilgheterna på hemvändardagarna ett par dagar sedan bär det iväg ännu högre norrut. Trollen är nu hel-laddade till max, för att få komma och se var pappa är född och var farmor och farfar ligger begravda (mest "Skogarnas Konung", men även "Prinsessan" börja snacka om Lappland allt mer för varje dag). Har börjat sondera terrängen för boende och bilhyrning mm utifall husbilsgrejen spricker. Vi kan ju inte betala hur mycket som helst, det kommer ju till drivmedel för i runda slängar 700 mil, utöver själva hyran.

Hur som helst plan B börjar ta form och det känns som en bra fas av semesterplaneringen. Helgen har med andra ord gått i telefoneringens och sökandets tecken. Lätt middag med friterade krabbklor och bandnudlar med smak av räkor och ett glas vin satt som en fläskläpp. Trollen har varit ute i friska luften i stort sett hela dagen vilket har gett herrskapet lite extra lugn och ro i planerandet. Kommer igen när den stora visaren har tagit ett par varv till. Ha det så länge
pappa B

"Man vet när man reser men man vet aldrig när man kommer igen"

7 kommentarer:

Anonym sa...

Go´kväll Pappa B..
Jag tror nog att plan B blir ett betydligt billigare alternativ, om än husbilsvarianten kan vara mysig. Men jag kan tänka mig att en husbil ligger på runda slängar på mellan 8 ooo - 10 ooo:- per vecka. Varför inte flyg upp till Kiruna eller Luleå..? I bland har Endera tidigare eller så blir de i augusti. Lycka till med jakten på en husbil.
Din vän BULLIS

Anonym sa...

Oj... vad hände med texten där..??
Efter Luleå..? ska det vara:
I bland har flyget rätt så bra rabatter för familjer. SAS brukar ju ha paketlösninga med flyg/hyrbil. Jag och frugan ska göra en resa dit upp också. Men den blir nog tidigare eller senare i augusti.
Hoppas det blev rätt nu..?

Järnbruden sa...

Nej, det var ingen långfilm. Men jag la mig innan ditt mail plingade upp i min inbox klockan 01.00.

whatthefuckdotcom sa...

å hoppas du får ett bra pris, det är ju mycket roligare med husbil än med tåg!

Hoppas du får en toppen dag, här lyser solen för fullt men skruttMalcom är sjuk så vi får nog stanna inne :(

Pappa B sa...

Bullis. Flyg, då ser ju småtrolllen inte ett skit av Sverige utan bara moln! Nää det blir skumpandes på tåg om inte husbilsaffären går att lösa. Vi har ju all tid i världen att ta oss upp och ner. Tänker i så fall hyra en vanlig bil i Gällivare och dra vidare upp till Nordkap. Sedan tåget hem igen. Varför inte åka upp till hemvändardagarna i juli?

WFDC...lillemannen krasslig. Då stannar du vacker hemma och sysselsätter honom och därmed basta. Jobba hinner du nog så det räcker...
kram
pappa B

lovefriidrott sa...

Hej,
men flyg måste ju bara vara det bästa o snabbaste alternativet, kanske du hinner förbi o hälsa på Lilla Provence:)

Härliga o tänkvärda ordspråk du sätter in.
Ha d gott
Kram Sari

Pappa B sa...

Lilla Provence, visst är flyget snabbt, men inte billigast. Och tiden den skiter jag i. Vi får ju lfera goa dagar tillsammns genom att slingra oss fram gneom landet oavsett om det blir i husbil eller på tåget. Dessutom tror jag att det är nyttigt för trollen att få vara med om lite strapater och inte bara kliva in i ett flyplan, spoänna fast sig, susa iväg koppla loss sig och vara framme. det hinner de nog med vad det lider.
Kul att du tittar in, gör gärna det lite oftare.