lördag 18 april 2009

Robinsson blir sämre och sämre....

Det fuskas och fejkas och klagas och gnälls. Snart är årets upplaga av Robisson sämre än ett ordinarie barnprogram. Det är bättre att dom kör en repris på någon av de gamla julkalendrarna. Kaspar i Nudådalen var ganska festligt, Dieselråttor och sjömansmöss var inte dum heller. Innebandymesen fick paddla hem och lika bra var det. Av de återsående är det bar de två tjejerna på plajan, Anna, Jarmo och Billing som är något att räkna med. Resten kan dra....

Har besökt Rügen vid ett par tillfällen och vill dit igen. Senaste resan dit var ganska tidigt på våren för ett par år sedan. Det stormade otroligt hårt på natten då vi kom dit och jag gav mig ut väldigt tidigt för att försöka få fatt i lite bärnsten. I den uppblåsta tången brukar det alltid finnas bärnsten. Den guldskimmrande kådaklumpen som blir så vacker både i smycken och som en liten grupp i en liten glasskål på bordet. Den här morgonen var det en pigg dam som också hade samma ärende nere på stranden som jag. Vi strålade samman och hon visade stolt upp sina fynd. Efter en kort konversation så skildes vi åt och när jag lyftte på min fot så låg där en nästan genomskinlig sten, bara att böja sig ner och plocka upp den, stor som en svenk enkrona. Jag ropade tillbaka damen och visade henne stenen och hon blev alldeles lyrisk. -Du är en man med tur vilket bevisar att du har ett stort hjärta, sa hon inviterade mig på stående fot på ett glas likör i första bästa café (det finns det många av nere vid stranden i Rügen)-Jag har letat bärnsten sedan jag var en liten flicka sa hon och berättade att hon hade en juvilerarbutik där hennes man och bror tillverkade guldsmycken med bärnstensinlägg. -Jag vill inte köpa den där stenen av dig, även om jag skulle. Det betyder lycka och långt liv när man står eller trampar på en sådan vacker, nästan genomskinlig bärnsten och så stor dessutom. Vi småpratade och drack var sin likör, sedan skildes vi åt igen. Jag gick ner till stranden igen. Hittade massor av mer eller mindre intressanta saker men ingen mer bärnsten den dagen. Tyvärr så var det mest sådana här fynd jag gjorde. Inga upplyftande syner och fynd precis. Massor av döda fiskar, ålar och annat skrot hade havet spolat upp på land. Efter ett par timmar när den välkända SPA och semesterorten började vakna till liv på riktigt så hade traktorerna redan städat upp stranden och lönnfeta gubbar och kärringar i min egen size embarkerade allt som strand heter för resten av förmiddagen. Nu tänkte jag smyga mig in i slafen och dra duntäcket över skallen. Vi syns nog på ett eller annat vis under morgondagen. Tänk på att det är söndag, så hedra den.
pappaB

"Även om du spärrar in tuppen, så går solen upp ändå"

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket fint inlägg hörru! Jag gillar bilderna! Hörru solen är inte så het på Nya Zeeland för tillfället..men jag tar det positiva av brist på sommar. Inga oerhörda värme böljor, det är lättare att gå på långa promenader när det inte är stekhett! Förra vintern hade vi många underbara vinterdagar. Hur är läget hemma i Svea?

Storarvid sa...

Fin läsning, BETYDLIGT bättre än TV utbudet, fortsättningsvis kommer kag nog hamna här istället när TV'n åker på. Din blogg är BETYDLIGT mer värd att lägga tiden på en framför TV'n.
Tror åxå att du var värd den där bärnstenen du hittade.
HA DET BRA!!

Daniel sa...

Bara att bojkotta programmet!

Lina van der Putten sa...

Ja Robinson har verkligen blivit sämre och sämre... Om det inte vore för Billing hade jag nog inte brytt mig om det alls, men jag tycker det är kul att höra på hans funderingar och åsikter =)

Järnbruden sa...

Och Sveriges gladaste man har gömt sig. Leker vi kurragömma?

stella sweden sa...

supervackra bilder men vart är bilden på bärnstenen?