söndag 24 maj 2009

Han kämpar så tappert, men jag ser besvikelsen i ögonvrån,,

Vi startade dagens fisketur till Kåsjön. Lätt att kommma fram, fina fiskeplatser och skapligt djup på vattnet. Ganska lärrfiskat för en liten nybörjare. Han kämpade tappert med några bottenkänningar men löste problem på egen hand. Ilsknade till ibland med tjorv på linan i rullen som resultat. Även detta löste han på egen hand...-Pappa jag tycker vi har det mysigt, men visst skulle det väl vara roligt om vi fick någon fisk snart? Jo, det tycker jag, svarade jag och swå besvikelsen i hans ljusblå ögon. Han ville inte säga att vi skulle skita i det här och åka hem så han fick köra med sin nya sparkcykel istället. Efter drygt två timmar frågade jag om vi skulle åka hem eller om vi skulle åka ner till Partihallarna och försöka fiska där i stället. -Vi ger inte upp riktigt ännu, sa han vi åker till Partihallarna. Vi ondgjorde oss över allt skräp som ligger ute i markerna och han är helt på det klara att det man tar med sig ut i skogen det tar man med sig hem och slänger i soptunnorna. De som lämnar sånt här ute i skogen ärtonåringar från stan som bara dragit ut på äventyr för att knäcka några öl och leka vildmarksliv i ett par timmar. Antalet tomburkar hande nog nära på blivit en biobiljett till "Skogarnas Konung" om de inte varit ihopknycklade eller kastade ut i vattnet. Man blir både förbannad och deppad av att se detta, Stryk skulle de ha! Vi åt varsin rullmacka med ost och kalkon pålägg, han drack varm choklad och jag en thermoshatt med kaffe. En kexchoklad strök också med och så drog vi.
nere vi Partihallarna finns en bra fiskeplats och där stannade vi en timme utan att känna det minsta ryckande i våra fiskegrejpor. På vägen hen stannade jag till vid ÖB och bad lillgubben stanna kvar i bilen. Gick in och köpte en stor karta med abborrdrag från Fladenfiske och några nya lekand (tafsar på svenska). Han sken upp och plockade genast ur dragen och lade dem i sin draglåda. -Tack pappa, skall vi ta en tur i morgon efter skolan? Vi åker till en av de sjöar där specialisterna säger att fiskbeståndet är dåligt. Jag tror att vi får fisk där för de vattnen vill de ha för sig själva. Nu har vi testat i de tre sjöar som skulle ha mest med fisk, sa han
-Vi siktar in oss på detta sa jag och gav honom en kram....
Kvinnan hade Hickorymarinerad fläskytterfilé klar, färsk potatis och rivna grönsaker klart när vi kom hem.
-Ingen fisk till middag idag heller mamma, sa "Skogarnas Konung och hängde av sig jackan i hallen. -Men vi har haft en fin dag ute i det fria, det måste vi i alla fall säga, eller hur pappa?
Dörren slets upp och en superglad yrhätta hoppade in, -Gu, va trött jag är, finns det någon mat. "Prinsessan" fladdrade in i 100 km/tim, kastade sig ner vid matbordet och ropade; -Hit med lite köttbitar pappa!
pappa B

"Solen lyser även på liten stuga"
Skicka en kommentar