tisdag 5 maj 2009

Idag är himlen inte blå....

Idag sitter det inga flanörer och dinglar med benen på kanalkanten i Göteborg. Nej idag är det grått och regnet hänger bakom hörnet. Men jag förmodar att det behövs lite bevattning för att växtligheten skall få ny energi. Det kanske är bra för oss människor med för den delen. Det får oss att vakna till och inte gå omkring med solbrillor och ett fånigt flin i ansiktet hela tiden.

Turkish Airlines ökade antal passagerare med 8,4% första kvartalet 2009
Istanbulbaserade Turkish Airlines redovisade den 14 april en passagerartillväxt på 8,4% för första kvartalet 2009. Företaget som nyligen utsågs till Syd-Europas bästa och Europas enda fyrstjärniga flygbolag av undersökningsinstitutet Skytrax (alla klasser, alla sträckor), hade en passagerarvolym jan-mars på 4,9 miljoner. Den andra juni ökar Turkish Airlines antalet avgångar från Stockholm, till två dagligen.
Att Turkiet toppar svenskarnas semestermål är inte alls så konstigt. Landet är fortfarande billigt, sett ur den svenska plånbokens sida. Maten och människorna är fantastiska och sevärdheterna både många och djupt imponerande. Storstaden Istanbul, huvudstaden Ankara och så badparadisen Antalya och Alanya (där jag har bloggvänner)slår det mesta just nu. Minnet från vår egen semester på Club Paradiso i Alanya sitter fortfarande hårt rotat hos trollen här hemma. Ja, hos mig med faktiskt.
Nu skall jag hälla i mig en kopp te till, sen återkommer jag på denna teater.
Godmorgon föresten. Hoppas att ni sovit gott, intagit en stärkande frukost och befinner er på arbetet. Där presterar ni naturligtvis på topp för er egen och landets bästa, som Mao hade sagt, om han varit stadsminister i landet lagomt. hej på en stund
pappa B

"Handla så under dagen att du kan sova gott om natten"
Skicka en kommentar