tisdag 12 maj 2009

Roddtur i plåtbåt och en fantastisk park..

Den danska båten på väg ut på den lilla sjön som låg mitt i den mycket vackra parken i Wörlitz. Även den här parken ingår som en del i trädgårdsrutten Gartenträume och måste bara upplevas. En helt fantastisk park med små slingrande stigar och vatten som följer med. Fler små lusthus, slott och andra vackra byggnader gör hela bilden till ett litet sagolandskap.

Ombord på båtarna hade man dukat långbord där vi bjöds på maffiga cheescakes, syltade mjuka kakor, äppeljucie och kaffe. Gubben framme i fören rodde och pratade om vart annat och stämningen var hög. Här fick även vår eminente chaffis Lars en chans att vila sig mellan allt svängande runt på smala gator i Dessau.
Hit kan man komma med sina vänner och ringer man och beställer så dukas det upp fika i mitten av båten. Rediga plåtekor som ändå verkade ganska lättrodda med tanke på att vi var sju pers + roddarn ombord. Under broar och runt små uddar. Båtfärden tog ungefär en timme i anspråk och det var den banne mig värd. Innan sista träbron passerade vi ett hus som nästan såg ut som en Korsriddarborg. Den vaktades av en skrikande och springandes påfågel. Så här såg han ut på bild.

I morgon blir det bilder från det fantasiska hotellet vi bodde i sista natten med gänget. Rena rama tivolihuset med tinnar, träd och torn både högt och lågt. Dessutom var hela kåken rosa och vitmålad, de ni alla tråkiga arkitekter i Sverige....
pappa B

"Tankar är tullfria"

7 kommentarer:

Baronessan sa...

Verkar helt fantastiskt!

AnnelieH sa...

Vilka härliga bilder..jag gillar de sista orden, om att tankar är tullfria. //Annelie

pappa B sa...

Jäpp, det var väldigt vackert och det ligger ju inte så långt borta heller. En fin 3-dagars tur med bil/båt går alldeles utmärkt.

Anders E sa...

Hej bernt
Du är vår fågelman på denna resa. Riktigt synd att jag inte fick en bild på dig när du skrämde den elake svanen.

HA det gott i dubai så hörs vi vidare.

Anders

Pappa B sa...

Tack mina vänner, men det blir inget Dubai! Fick beskedet idag, man hade inte fått fram något flygbolag?! Mycket knepigt måste jag säga. Trodde faktiskt att sådant var fixat och klart innan man bjöd in folket, men....

helena sa...

Åh, vad roligt det är att läsa om dina resor.
Den roddturen skulle jag ha velat vara med på.

helena viita sa...

Tillsammans med dej :)