tisdag 12 maj 2009

Roddtur i plåtbåt och en fantastisk park..

Den danska båten på väg ut på den lilla sjön som låg mitt i den mycket vackra parken i Wörlitz. Även den här parken ingår som en del i trädgårdsrutten Gartenträume och måste bara upplevas. En helt fantastisk park med små slingrande stigar och vatten som följer med. Fler små lusthus, slott och andra vackra byggnader gör hela bilden till ett litet sagolandskap.

Ombord på båtarna hade man dukat långbord där vi bjöds på maffiga cheescakes, syltade mjuka kakor, äppeljucie och kaffe. Gubben framme i fören rodde och pratade om vart annat och stämningen var hög. Här fick även vår eminente chaffis Lars en chans att vila sig mellan allt svängande runt på smala gator i Dessau.
Hit kan man komma med sina vänner och ringer man och beställer så dukas det upp fika i mitten av båten. Rediga plåtekor som ändå verkade ganska lättrodda med tanke på att vi var sju pers + roddarn ombord. Under broar och runt små uddar. Båtfärden tog ungefär en timme i anspråk och det var den banne mig värd. Innan sista träbron passerade vi ett hus som nästan såg ut som en Korsriddarborg. Den vaktades av en skrikande och springandes påfågel. Så här såg han ut på bild.

I morgon blir det bilder från det fantasiska hotellet vi bodde i sista natten med gänget. Rena rama tivolihuset med tinnar, träd och torn både högt och lågt. Dessutom var hela kåken rosa och vitmålad, de ni alla tråkiga arkitekter i Sverige....
pappa B

"Tankar är tullfria"
Skicka en kommentar