fredag 8 maj 2009

Tyskland....Vi är här nu!

Anders "The Boss" Engzell har en Mac, en koppling som funkar (även under vatten) och är väldigt snäll och förstående. När han såg mig sitta nere i lobbyn på det chsngtila hotell Fürst Leopold i Dessau så förbarmade han sig över mig och sa att jag kunde komma upp och låna hans Mac för att få kontakt med er mina vänner.
Naturligtvis var det en kvinna som sabbade morgonen för pappa B. Djupt försjunken i Karin Wahlbergs talbok Tröstaren och Thorsten Wahlunds röst mssandes i hörlurarna glömdes både tid och rum och jag rycktes brutalt upp ur historien om skotten på kyrkogården av att telefonen ringde. Det var vår busschaffis Lars som förkunnade att klockan var över sju och vi hade bestämt att mötas utanför en bensinstation vid hotell Formula 1 i Malmö. Rafsade ner bandspelare och lurar i dataväskan och studsade ut ur plastbunkern.
Lars, en ny trevlig bekanskap, var vår chaffis då den ordinarie, levande legenden, reseguiden Kenneth var tvingad att ge sig ut på andra uppdrag. Upphämtning av fler journalister och Anders nere i Malmö centrum gick som en dans. Sist ombor Kim (OBS: En kvinna) Hall och hennes väska. Mot Danmark, över Öresundsbron och nya påstigande som efter den danska klockan kom lite hipp som happ och tiden gick. Plötsligt fanns det en saknad och vi körde mot den väntande färjan i Gedser. Den saknade kom efter i privatbil och kom ifatt oss vid färjelägret. Middag ombord, kycklingfilé med goda tillbehör, en stor stark och vi var framme i Rostock. Vidare genom en del av landet och exakt efter tidtabellen i programmet svängde Lars upp vår blåa buss framför hotell Fürst Leopold i Dessau.
Kort hälsning, ett glas skumpa och upp på rummen för att installera sig. Vackra rum som till och med har datanslutning så kanske, skulle min gamla lappis fungerar. Möte med våra guider och så en promenad ner till det lilla konstmuseet som hade vackra konstverk (totalt 2000 tavlor) i sin ägo. Verk från 1500 till sent 1700-tal.

Ingenting för svenska rödstrumpor!

Här visades och berättade en yrvaken Dr någoting om hur stressad han var. Vi gissade att gubben försovit sig för vi fick vänta ett bra tag innan han dök upp och låste upp muséet. Men skit samma. När jag fotograferar flickor som visar tuttarna jämrar sig delar av den svenska befolkningen. När de går och ser på konst från 1700-talet där masellerna, lagomt lönnfeta ligger utsträckta med yppiga bröst och en genomskinlig duk över skrevet då utbrister de -Oh så changtilt, vilken fantastiskt konst. Ta er i brasan kärringar! Mina vackra tjejer och deras bara bröst är minst lika vackert och dessutom mindre oanständigt. Men..kvällen kom, en Blodig Mary och en gin/tonic försvann innan den breda dubbelsängen lockade. Nu är det en ny dag och vi skall väl se vad den har i sitt sköte. En aktiv dag väntar så långt vet jag och det skall bli spännande att berätta vidare för er i morgon, kanske rent av i kväll, vi får väl se.
pappa B

16 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena mannen, hoppas du har det bra där borta i Tyskland. Här blir det en lugn helg av vila...Hoppas att jag blir bättre snart. Hur är det själv? Jag har vart lite dålig på att kommentera på sistone...har inte så mycket energi men gör så gott jag kan...tittar dock alltid in och läser dina inlägg :o)

Kenneth Svensson sa...

Tänk vad avundsjuk jag är. Jag ville så gärna ratta bussen men en bokning 8 maj (som guide) för en rar Pensionärsgrupp från Eslöv, tema Öresund Runt vilken bokades redan i Augusti, sabbade mitt deltagande. Eslövgruppen ville jag givetvis inte svika.
Jag saknar gänget men samtidigt så gläder det mig att det fungerar bra med Lars. Det visste jag egentligen redan på förhand.
Skrattade hjärtligt när jag läste Din som vanligt trevliga/roliga utläggning om första dagen.
Kenneth

kockajäveln sa...

du verkar ha en trevlig resa!:) Hur é vädert?

Britt sa...

Visst är det märkligt att det som kallas konst och är naket är helt ok. Det gäller ju inte bara gammal dammig konst utan även nyare konstutställningar, fotoutställningar och installationer. Men du verkar ju skita i vad de tycker och det tycker jag du ska fortsätta göra. Ta dina bilder på alla dessa vackara kvinnor som finns i denna värld, unga som gamla. Livet är kort så njut av allt vackert som finns i denna värld! Ha det gott på resan!

IronGirl sa...

Vad glad jag blev att du hörde av dig. Du är för söt du.

Jag ska faktiskt ta i med hårdhandskarna på jobbet, nu pallar jag inte med dagisfröken längre.

Vill du EPa lite mer så är jag såklart på ;)

Tant Greta sa...

Jad vill veta allt! Nakna bröst har vi fullt av här i Mozambique, bröst fulla av mjölk och barn som ständigt hänger vid. Ganska vackert faktiskt. Det är lördag kväll occh en Gin och Tonic hade inte suttit dumt.... men jag har varken det ena eller andra just nu. Får väl ta en sockerfri chokladbit till! :)

Baronessan sa...

Tjena bloggkompis. Kul att du kan visa lite liv när du är ute och turnerar. Sen det där med bröst... Kan man inte få lite manlig fägring också ;)

helena sa...

Det är inte utan att jag rodnar lite över att du visar så skamlöst avklädda kvinnor.

Fast ramen var ju ok. :)

Skatan sa...

Konst av nakna kvinnor brukar vara gjorda av män ... och av nakna män... som oftast brukar vara skulpturer? p g a att de är flerdimensionella kanske, brukar vara gjorda av män... Hmm.. vad har det med saken att göra... Fram för vacker konst av naket... dåtida, nutida, kvinnor, och män...
Härlig resa verkar du ha inlett i varje fall. Vi kanske får mera om dina vidare äventyr ... så småningom. Hoppas :-) !

woopsidaisy sa...

rödstrumpa som jag är, måste jag ju bara slänga in en kommentar ang det här med dom bara brösten... att avbilda bara bröst är en sak... att bara avbilda bröst är en helt annan. sug på den, du!

Mia S sa...

Hoppas du har det bra ! :)
Kram..

IronGirl sa...

Skickar ett par godnatt kramar. En sjuk liten järnis behöver sova.

Haha subba som ordverifiering, fick ju mig att tänka på min chef ;)

pappa B sa...

Hoppsan, nu blir det Tyskland hala dagen lång i morgon. Är hemma i lägret nu och jag tacka och skicar både kramar och pussar lite hit och dit. Ni är för goa som hänger med gubben.
Kenneth..du är en hedersknyffel, en fantastiskt trevlig chaffis hade du grejat åt oss. Det var vi alla 1005 överens om..
Woopsan din lilla rödstrumpa. Kom hit skall jag fotografera dig i kängor med de röda strumporna övervikta över skaften, den röda toppluvan, plicérad grårutig kjol och bara bröst...Sug på den du?

Järnbruden, det blir lite vitaminer via nätet i morgon..*s*
EP
Gå nu och lägg er så ni orkar läsa i morgon
pappa B

Järnflickan sa...

Vitaminer, det behöver jag nog. Apelsin är fruktansvärt gott när man är sjuk som jag.

Jag får se om jag kan ta mig hem tidigare från jobbet.

woopsidaisy sa...

Va!!! får jag inte ens ha min röda BH på mej... oops... nej fanken, den brände jag ju på 70-talet...

pappa B sa...

Woopsan din lilla röding, här skall det inte vara några BH:ar inte. Visa tuttarna! skaldar pappa B i gammal god stil *s*

Järnbruden vitaminspruta finns väl att tillgå där hemma?