måndag 17 maj 2010

Dagens lunch - nötbiffar med oliver


I dag måste jag få lite sprutt på den ålderstigne greven i Hälsingland. Han verkar har snöat in, i kampen om att freda sitt gods från inkräktare, och det har kommit mig tillhanda att han syns, smygandes omkring på sina ägor med hagelgeväret i hand. Inte likt honom för han lider av en obotlig skotträdsla. Nåväl, jag lägger ut en bild på min lunch, det brukar sätta sprätt på gubbaskrället, förlåt grevaskrället menar jag givetvis.
Nötfärsbiffar med vitlök och finhackade oliver på en bädd av grönsaker. Färska nyspritsade ärtor ger extra sting åt de övriga grönsakerna på tallriken. Dessvärre hade jag ingen norsk akvavit så jag slog upp en lite Vermth Bianco som substitut för den norska snapsen. Nu mår jag som en borgmästare och skall sätta mig framför den andra burken (detta är "Skogarnas Konungs" dator) och scanna lite diapositiv.
Ha det så länge mina vänner.
pappa B

5 kommentarer:

Synnøve. sa...

Har några flaskor akevitt i skåpet här så jag kan sända över en dramm till dig hihi.

Lät gott det där måste jag säga.
Här blir det fläskfilè idag.
Säkrast kanske att låta Kungen ta över sin maskin.

Har du hört nått från greven ännu då? vad är det han ska beskydda sin egedom mot?
Törs inte skriva helt det jag tror...
Klems.

Anonym sa...

Senaste gången jag fick audiens hos Greven siktade han med en 357 magnum, visserligen pluggad och ofarlig men han såg relativt skrämmande ut. Har dock känt och hängt med denna Greve i 52 år så jag är ganska säker på att han ej visste hur man avfyrade även om den var riktig. Middagen ser delikat ut. Må väl! Järnberg

Erika sa...

Har letat efter det inlägg om den 84 åriga dam som fick sig tilldelat fulheter av någon-några från annat land. Jag skulle liksom kommenterat det lovade jag. Men jag hittar som sagt inte det. Kanske är jag för trött och väck helt enkelt och ögonen går i kors. Får väl leta vidare i morgon och se om jag har bättre tur då. :)

Vinkelevink

pappa B sa...

"Kolla på guldgubben" är rubriken. Du får scrolla ner två omgångar så finner du engubbe i keps och i det inlägget berättade jag om den 84-årige damen med sin rullator.
Kram från mannen det svänger om

Anonym sa...

Det är klart som kallkällvatten att man måste skydda sina ägor,man vet ju aldrig när det kommer rödskjortor från Thailand eller uppretade greker!Ja även kan det ju komma utflyttade "lappar" från Göteborg eller Skövde!Vill bara påminna dig "bonnadräng" att jag inte är skotträdd,jag är skatträdd!
Förresten! Vitlök äts bara av idioter och invandrare,men det är väl samma sak!

"Greven"