söndag 17 oktober 2010

God morgon Sverige och "The Ghost"

Idag när jag vaknade så verkade knoppen otroligt klar. Knoppen ja, det andra var som vanligt. Jag tog den korta promenadrundan och banne mig om inte spökaskrället plötsligt stod där framför mig och skrattade. Han gav mig faktiskt en ledtråd, om det var på morgonen eller i natt det kollade jag inte. När snacket om FN kom på tapeten och han inte ville berätta om han bodde kvar i byn i så fall om han fanns i Kopprabacken eller Lillselet då hade jag hans namn på tungan. Han har ju bott länge i Porjus och har alltid varit en luring. Han tyckte att jag skulle göra ett upprop till på facebook, så han hade anammat mitt första. Ni förstår alla Porjusbor som är lika nyfikna som jag (journalistsjukdom) att gubben som stod här bakom det gamla trädet såg precis ut som Benny Sundström. Grabben som bodde mitt emot Krobbe uppe i Kopprabacken men nu flyttat från byn. Han har ju även kommenterat på bloggen, vilket han snällt antydde i sitt senaste inlägg, ja att hans namn fanns med...Vi får väl se om det var han som stod där och skrattade när jag hasade förbi och om han nu vågar komma fram i ljuset.
När jag kom hem från promenaden fick jag en present av min lille son. Han hade inhandlat en gammal Erik Frostare på det riktiga ÖB, slagit bort det röda träskaften och hylsorna. Inhandlat en eklist och sågat till den i två bitar som han fasat ut och limmat ihop med epoxy. Raspat och putsat med sandpapper och oljat in. Den låg på min plats vid tekoppen som jag hade ställt fram för att ta mig en slurk efter motionswalken.-Varsågod pappa, sa han, jag hoppas att du kommer att använda den. Jag skall köpa läder och göra en slida till den när jag får nästa månadspeng.
Då blir man gråtfärdig faktiskt, och känslan att han har detta med skog och mark som sin största passion, en 13-årig kille mitt inne i storstadsdjungeln, som tar avstånd från kamrater som sparkar sönder glasrutorna i busskurar, sprayar Tags på husfasader och rycker handväskor av stappliga kärringar i centrum. Bara det är värt allt guld i Småland. Han fick som det sig bör när man får en kniv, snabbt en silverpeng som bevis på min uppskattning.
pappa B

"Ingen är profet i sitt färdenesland"

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er alla !
Du har väl inte redan gett upp pappa B? Du är mig på spåren, jag känner flåset i naken.
Till Äldsta vill jag bara svar på din fråga om vem du är. Du är pappa B:s första barn (dotter) i hans första äktenskap med kvinnan från Vuollerim. Som liten flicka har du faktiskt suttit i mitt knä en gång. Var och när vill jag inte avslöja än, för då bränns det.

;-)

pappa B sa...

Jasså, då var det inte Benny som dök upp bakom trädstammen? Men det var väldigt likt. Då måste jag klia mig i skallen en stund till med risk för att få stickor i fingrarna. Kan det var så lätt att det är Lennart Nilsonn i alla fall. Han har jag ju nämnt i min blogg, han känner till FN-tjänsten och han är väldigt lurig, det är mycket möjligt att han har haft Mia i knä när vi stoppat till vid Höga kiusten för en kaffepaus. Ja fan vet... är det du Lennart?

Anonym sa...

Nej,nej.. Det är inte Lennart Nilsson. Du är lite snett ute nu.

;-)

Aimogreven sa...

besse ditt spöke är inte up to date. Varenda gammal Porjusbo vet vem som dök från spannet på Långselebron samt vem som vände i en 60 cm trumma på parkeringen utanför kraftstation. Han surrar om att Aimogreven dök i utloppet det är sannt för det vet oxå varenda gammal Porjusbo detta var en olyckshändelse i samband med håvning av sik i gamla utloppstunneln.

Aimogreven sa...

Besse du har en fin grabb. Om du kommer upp skall jag ta han till den glömda älven så han får prova på fiskelyckan vid Muorkafors eller kanske Snasko, Det finns även ett Pakko vid samma älv med bra fiske tidvis. Du dom där djuren du åt i går från Turkland dom finns naturlig i den glömda älven.

pappa B sa...

Då tar vi dem på samma gång. Är glad att du håller spjällen öppna då det gäller spöket. Jag tror redan att han är fångad men vägrar erkänna det, eller vad tror du...

Aimogreven sa...

Tja du vet jag håller ju på att göra vinter här nu ta upp pumpar städa undan vedkap och klyv samt jag så jag får kött i frysen det är mycket nu men va fan lite tid fär jag ju över. Har även avställt en av bilarna i dag 43 600 mil still going strong naturligtvis Franskt förståss.

Anonym sa...

Nu Besse skall Du veta att Jag verkar inte vara ensam om att dribbla med Dig någon annan har hakat på. Benny är oskyldig för aliasen Ghost. Fråga Har Salto-Bernhard varit i Kiruna och vad hände då. Samt vad hände då Tuppen tog en sup på boxningsmatchen i Göteborg på 50-talet

Ghost

pappa B sa...

Att tuppen överlevde var väl en under i sig sälv. HAns raggarunds sträckte sig mellan stationen och lillselet. Liksom Leif Wikström på sin blå Triumph TR 110.

äldsta sa...

Ghost:
Du har rätt, jag är hans dotter...inte så svårt att lista ut men hur kan du veta att jag gått skola i Vimmerby under 80-talet? Farsan...det måste ju vara någon som har en del koll för att veta det...eller hur!?!

Sen verkar det finnas en till som haft mig i knät då jag var liten flicka och vet vars morsan kom ifrån!

Så du har två spöken här...den ena skriver under med Ghost den andra har ej någon signatur!

Men en av dom tycker du ska lyda mitt råd i ett annat inlägg, där jag ber dig skriva upp allt så du får en röd tråd...för du har nämnt en av dom i bloggen redan och dom vet båda två otroligt mycket om den men att veta vars jag gick skola på 80-talet, då måste man ha koll...om du förstår vad jag menar?