tisdag 9 november 2010

En god vän har gått ur tiden...

En dag som började i dur fick avslutas i moll. Alf Wallbing, en av mina goda vänner hemma i Porjus har somnat in efter en tids sjukdom. Mycket av det som hände i vår lilla by kretsade om och kring honom. Han blev lite av president för den lilla byn där uppe i norr. Eldsjäl och för oss återvändare fanns han alltid på plats, beredd att hjälpa till. Ett av hans verk, Porjus golfbana som han och hans bröder byggde låg honom varmt om hjärtat och jag själv hade turen att få gå en runda med massor av skratt och bortslagna bollar. En fin man har valt att spela sin golf på andra banor, en fin man har försvunnit från Porjus men han lever vidare i våra tankar och minnen. Därifrån försvinner han aldrig. Mitt och min familjs varmaste deltagande till hans familj och till hans närmaste vänner där hemma.
pappa B

"Du kan inte hindra sorgens fåglar
att flyga över ditt huvud, men du
kan hindra dem att bygga bo i ditt hår."

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Besse..
det var en tråkig nyhet du förmedlade här på bloggen.
Vet du nåt mer om vad som skett och när..? Han var väl inte så gammal att döden skulle behöva inträffa nu. Han kan ju inte ha varit mer än +70..? Men så är det när sjukdomar stör ut livsgnistan för oss.

BULLIS

pappa B sa...

Nej jag vet bara att han varit sjuk en längre tid. VAd som gjorde att han lämnade jordelivet vet jag inte men det kommer nog fram. Detta öär ett tort slag för hela byn. Alf var ju "president" och enligt mig den man som såg till att det rörde sig både här och där i bygden. Hans hjärta brann för vår lilla by och nu kommer det att bli svårt att hitta någon som kan axla den oslynliga mantel han bar.
Hur är det med dig då gubben, är du hemmavid eller på sjukan?

Anonym sa...

Hej Besse..
Jag är fortfarande kvar på sjukan. Blir hela denna vecka ut, och kanske in i nästa vecka med. Det avgörs i slutet av denna. Man håller på med en hel del undersökningar på mig, men har inte kunna fastställa den direkt orsaken ännu. Jag mår inte någe bättre än då jag åkte in.
Jag kan tro att förlusten av Alf i byn kommer att sätta sina spår. Han var ju den som höll kommunpolitikerna varma i Jokkmokk. Som såg till att man inte glömde Porjus då det togs beslut i kommunhuset. Finns nog ingen idag som kan ta över allt det han gjorde för byn.
Har du fått boken från Skirgård..?

BULLIS

pappa B sa...

Bullis, boken har anlänt och jag har sett den lille sockerbagaren.

Aimogreven sa...

Alf Wallbing var en man som jag kommer att sakna. Jag har många minnen tillsammans med honom han lämnar ett stort tomrum efter sig i Porjus. Vi Porjusbor skall vara honom evigt tacksam för hans livsverk i Porjus.