onsdag 8 december 2010

Stäng av speldatorn under julhelgen!


Kommer ni ihåg tiden då vi samlades runt köksbordet och kämpade som en besatt för att köpa in Centrum och Norrmalmstorg. De fyra stationerna var också en given inkomstkälla och så hamnade man ibland på rutan där det stod -Gå direkt i fängelset utan att passera Gå? Satan också, då missade man 2000 riksdaler, eller var det 4000, jag kommer inte ihåg. Monopol, spelet på allas läppar kom ut redan 1930! Jo det är sant, sedan kom Risk, spelet som satte alla ekonomiskt sinnade personer i första rummet, det kom 1957. Men sen då? Ja det har kommit nya spel i stort sett varje år men tendenserna att vi spelar dem hemma minskar. Mycket på grund av den stress vi lägger på oss själva, tiden framför alla apparater, platta TV, hembio, datorer med mera. Trots detta så finns det idag mer än 950 olika speltillverkare och det omsätts 50 biljoner kronor bara på spelmarknaden, De ni, attans vad mycket oxfilé man kunde få för den summan? Jag hälsade på ute på nätet och fick reda på all den här faktan. Där finns det mycket att titta på och försök nu att skärpa till er och skippa speldatorn i jul. Plocka fram brädspelet igen eller varför inte den gamla hederliga kortleken (förutsatt att ni inte var falskspelare).

pappa B

2 kommentarer:

Synnøve. sa...

Godmorgon i kylan.
Jo det är lite småkyligt här idag.
Termometern visade på nästan 30 minus när jag såg för lite över en timme sen. Nu törs jag inte titta längre....

Speldator har vi inte här. Det är ju bara jag och gubben som bor här så...
Men det blir nog inte så mycket spelande i julen i alla fall.
Men skönt ska det bli. Har tre dagar ledig.

Vart kan man köpa den glöggen du provsmakade?
Såg intressant ut.

Funderar på det där med bloggbesökare jag med. Tror att den här tiden har man inte tid att sitta vid datorn på samma sätt kanske.
Känner att man är lika dålig själv ju....
Jag tror det blir bra efter nyår.

Nu ska jag försöka få upp lite värme här i huset. Fryser om totta...(fötterna alltså)
Sen får vi se om det sker ett mirakel med bilen.

Ha det bäst min vän och frys inte ihjäl.
Kramen Synnöve.

pappa B sa...

Glöggen köper du på vinmonopolet? Testa med artikelnummer 184 (på svenska systembolaget). Snälleröds Ekologiska snapsar 5 x 5 cl för 119 riksdaler.Sedan tror jag bara att de finns på kvartingar.
Hoppas att gubben kommer hem och värmer upp dig, slår i dig lite kylarvätska och startar upp motorn.
klem tebax