måndag 17 januari 2011

Mat för en gammal man från Porjus!

Just det, blodpudding, rårörda lingon (har ni någon dansk bekant, be han eller henne säga det) en stor klick smör och stekt bacon. Det är inget att backa på och skulle svenska folket äta mer av den här maten så skulle alla må fan så mycket bättre än vad de gör idag. Varför tror ni att jag går under epitetet -Sveriges gladaste man- ja inte är det för att jag stoppat i mig hamburgare, pizzor, snabbmakaroner och chips hela livet. Nä rejäl mat gör susen för hela människan. Vatten den bästa drycken av alla (förutom wiskey då) håller själen och kroppen ren som ett barnaskinn.

Muslimerna kan ju välja får- eller getblod så slipper de våra grisar. Jag skulle aldrig komma på tanken att göra blodpudding av durumvete och fårblod, men det är upp till andra att knåpa med.
Idag var "gubbkalsongen" ganska vänligt sinnad, men det är den ju för det mesta. Att skälla hör inte folkpartistiska redaktörer till, nej här kliar man rygg istället för att sticka in näsan för långt i ett getinbo. Frölunda klappade till AIK vilket jag inte har något emot och de gamla ärrade spelarna gråter mot tränarnas axel och ber att få stanna kvar i truppen - Jag kan tänka mig att sänka min lön, säger den gråtfärdige finnen Kallio. Det hade varit bättre om han försökt spela hockey och presterat på isen, liksom många andra s.k. proffs som återvänt för att fylla lädret en sista gång innan de blir pokerhajar på nätet. Fy fan, tacka vet jag korpen!

Har städat i köksskåpen när jag var ensammen i helgen och titta vad jag hittade. Tog en dålig bild med mobilen, men ändå. Två små äggkoppar med en tupp och en höna på. Jag har två till där hönan ruvar och några små gula kycklingar sitter bredvid och en kopp med en vit tupp, förmodligen en vit leghorn. Kopparna är inget att ha, skavanker lite här och där, men jag får inte slänga dem för "Skogarnas Konung". -De här har du ätit ägg i när du var liten och dem skall vi ha framme, punkt oc slut och så åkte skräpet högst upp på kryddhyllan.
Sånt är livet när man producerat en son som är samlare!
pappa B

6 kommentarer:

Skatan sa...

Vilka fina äggkoppar ... skulle jag inte ha något emot att äta mina frukostägg ur.

Experterna har nu kommit tillbaka fram till de kloka tankarna att medelhavsmänniskan blir och håller sig frisk på en medelhavsmeny medan vi nordbor behöver lite annat i magen. Som t ex blodpudding och då med rårörda lingon till förstås. Och ett stort glas kall mjölk.

Smaklig måltid!

Kram!

pappa B sa...

Helt rätt lilla skatan. Du kraxar så klokt att man nästan blir rörd (som lingonen)

Plupps krypin sa...

Nå, hörru gubbe! Var rädd om äggkopparna dom är vackra!
Låter bra det där om riktig mat. Hemlagat ska det vara och husmanskost.
Tack för awarden, min första och jsg känner en enorm stolthet!Men jag är så dum så jag har inte en susning om hur det går till.
Ha det gott
Yvonne

Aimogreven sa...

Men Besse för satan BLODPUDDING jag får frossbrytningar bara jag tänker på det. Koka för fan blodpalt istället blanda 400 gram älgfärs eller annan färs i smeten med 0,5 liter blod + lite mjöl skall du banta kan du ju ge fan i fläsket även om det är gott. Jag använder ju bara renblod men det går säkert med annat blod också.

pappa B sa...

Ja du greven där uppe i Aimo med naturen runt hörnet är lrutsättningarna annorlunda än här nere i Pakk-i-stan. Och fläsk skulla jag aldrig undvika, då är man på väg mot hålet i marken.

Lilla Plupp, kopiera bara bilden hos mig och lägg ut den på din blogg. Lätt som en plätt och så berättar du vem som gett dig awarden.

Anonym sa...

Men undras om inte tom jag ätit ägg ur de där kopparna...:)

dotera