måndag 17 januari 2011

Mat för en gammal man från Porjus!

Just det, blodpudding, rårörda lingon (har ni någon dansk bekant, be han eller henne säga det) en stor klick smör och stekt bacon. Det är inget att backa på och skulle svenska folket äta mer av den här maten så skulle alla må fan så mycket bättre än vad de gör idag. Varför tror ni att jag går under epitetet -Sveriges gladaste man- ja inte är det för att jag stoppat i mig hamburgare, pizzor, snabbmakaroner och chips hela livet. Nä rejäl mat gör susen för hela människan. Vatten den bästa drycken av alla (förutom wiskey då) håller själen och kroppen ren som ett barnaskinn.

Muslimerna kan ju välja får- eller getblod så slipper de våra grisar. Jag skulle aldrig komma på tanken att göra blodpudding av durumvete och fårblod, men det är upp till andra att knåpa med.
Idag var "gubbkalsongen" ganska vänligt sinnad, men det är den ju för det mesta. Att skälla hör inte folkpartistiska redaktörer till, nej här kliar man rygg istället för att sticka in näsan för långt i ett getinbo. Frölunda klappade till AIK vilket jag inte har något emot och de gamla ärrade spelarna gråter mot tränarnas axel och ber att få stanna kvar i truppen - Jag kan tänka mig att sänka min lön, säger den gråtfärdige finnen Kallio. Det hade varit bättre om han försökt spela hockey och presterat på isen, liksom många andra s.k. proffs som återvänt för att fylla lädret en sista gång innan de blir pokerhajar på nätet. Fy fan, tacka vet jag korpen!

Har städat i köksskåpen när jag var ensammen i helgen och titta vad jag hittade. Tog en dålig bild med mobilen, men ändå. Två små äggkoppar med en tupp och en höna på. Jag har två till där hönan ruvar och några små gula kycklingar sitter bredvid och en kopp med en vit tupp, förmodligen en vit leghorn. Kopparna är inget att ha, skavanker lite här och där, men jag får inte slänga dem för "Skogarnas Konung". -De här har du ätit ägg i när du var liten och dem skall vi ha framme, punkt oc slut och så åkte skräpet högst upp på kryddhyllan.
Sånt är livet när man producerat en son som är samlare!
pappa B
Skicka en kommentar