fredag 4 februari 2011

Slutet närmar sig, snart blir de nutid igen...

En bild på trollen strax före det att vi skulle ta båten ut till den väntande u-båten. Här fanns flera av havets otäckingar "uppstoppade" så väntan blev inte alls lång och tråkig.
Nu är det snart upploppet kvar då det gäller våra äventyr i Egypten. Vill visa lite bilder på några hus inne på området för att visa vilken hög klass som anläggningen har. Vill ni semestra i lugn och ro, men ändå ha något att syssla med så skall ni inte tveka -The Three Corners Sunny Beach Resort - håller mer än vad det lovar, den saken är klar.
Anläggningens General Manager, österikaren Helmut di Bernardo, är speciellt glad över besökare från Scndinavien. -Det är behagliga människor, lätta att samarbeta med och är ofta på ett väldigt bra humör. Han har arbetat runt hela världen och har mycket lång erfarenhet av olika sorters hotell och turistanläggningar. En glad VD som har nära till skratt. Valet av Fritidsresor som arrangör för vår del var lätt, då de presentkort jag vann kom ifrån dem....
Alla byggnader på området var på tre plan. Den stora huvudbyggnaden som innehöll reception och huvudrestaurang, bar och toaletter. I mitten mellan två rader med hotellrum ligger fyra stora pooler med poolbar i mitten, minigolfbana och aktivitetsutrymmen för de små hotellgästerna, En poolgång där man gärna simmar i binder samman barnpoolen med en djupare variant där det finns fyra vattenrutchkanor.

Huvudbyggnaden med den stora restaurangen ligger som en diamant invid den största poolen. Mycket vackra blommor och gräsmattor bildar små öar lite här och där inom området.

På motsatta sidan av huvudbyggnaden ligger en rad med små shoppingaffärer där det givetvis skall prutas som bara den. Bra utbuyd om man inte vill ge sig iväg in till Hurgadas centrum eller till El-Gouna. En större snackbar ligger närmast stranden där det finns fasta solparasoller. En fantastiskt bra service då det gäller utrymmet där ma solar. snabba och vänliga vakter tar hand om allt och via plastkort får du handdukar, som du lämnar in när solandet är klart. Med andra ord kan ingen fet ryss komma och säga att du har tagit hans solstol...och morra hotfullt åt dig. Havet ligger bara ett 50-tal meter bort och här är den enda missen. Det finns ingens sandstrand, jo sand är det givetvis men hårt packad ökensand, ganska grov och så är det stenigt och eländigt att ta sig ut i havet. För att ge de badglada och den snorklande turisten lite plåster på såren så har man byggt en 300 meter lång pir där det finns stegar som leder ner till havets alla hemligheter. En byggnad längst ut med omklädningsrum finns det också. Här trivdes "Skogarnas Konung" extra bra, helst under vattnet. Vackra färger som byter skepnad allt efter det att solen rör sig. Mycket elegant och estetiekt tilltalande för en gammal fotograf, som pappa B.
Nästa inlägg kommer att visa lite från den närliggande nyuppbyggda delen, El-Gouna, som exploateras för turisterna med baktanken att man skall köpa sig ett eget boende i hus eller lägenhet. En fantasifull skapelse som tagen ur "Tusen och en natt" sagan. Helt säkert kommer detta att locka till sig folk från hela världen när idén satt sig ordentligt.
pappa B
Skicka en kommentar