lördag 26 mars 2011

God morgon världen..

Jaha, då var huvudet upp och fötterna ner, exakt som det skall vara för att man inte skall avvika allt för mycket från Svensson stuket. Sossarna har äntligen fått tummen ur röven och valt en ny ledare. Från en lönnfet, halvblå Perssson via en kortbedragerska har man nu satt en humoristisk medelålders man med pröjsare på sossetronen. Nu tror man att alla röda rosor skall blomma ut för fullt, men det skall jag bara säga. Att hemma hos oss där har jag haft en kruka med små skära rosor som jag inhandlade till kvinnan på Alla Hjärtans dag. De har stått, som en brudgumsveke sedan dess. I natt tvärvissnade de och var askgrå och alla små rosa blomblad de låg i en hög runt krukan av porstelin. De hamnade i soprummet. Inte krukan, ful som skam, men den har vi fått av någon avliden faster i Boden så den får hänga kvar (kvinnans idé). Men nu vad tror ni att jag skall smälla i mig idag då? Vitlöksmarinerade grodlår! Denna femstjärniga grodlårsbalett skall inmundigas med råstekt potatis och avnjutas med en grön, fint strimlad isbergssallad med en stänk av lime. Givetvis fyller jag upp ett glas med det relativt billiga men förnäma italienska rödvinet La Vignée (katlog nr 5421) som med sin smak av skogens lagomt beska lingon, ger en förnimmelse som passar utmärkt till de tidigare hoppande grodlåren. Ser det oaptitligt ut? Jasså du säger det. Då har du inte sett hur det ser ut i smeten till de småländska isterbanden du vräker i dig. Smackar och klappar dig på magen, men du vet inte vad du nyss stoppade i dig ha ha ha..
Grådlåren lägger jag ner i en blandning av den finaste oljan "Smaker att älska" kombinerad av Leif Mannerström balanserat kryddad med rostad vitlök. Marinaden spetsad med en rejäl matsked av Lingon Balsamico, smulad dragon och grovmalen svartpeppar. Inte något salt, det får vi via den råsteka potatisen. Jag lägger ut en bild när det hela är klart någon gång i eftermiddag.
Må så in i bänken bra
pappa B

"Alla är inte goda kockar, som har stora knivar"

1 kommentar:

Anonym sa...

Vore intresant att få veta var du har köpt dessa grodlår för du har väl inte fångat dem själv under ditt vinterfiske ha ha.
Sigge.