torsdag 26 juli 2012

Nu är vi hemma igen..efter en god middag nere på stan!

Turkisk mat av högsta klass. Kvinnan bjöd mig på en superb tre rätters på TARA´s restaurang inne i stan. På Södra vägen 24. Där slog vi oss ner och åt så att livremmen höll på att spricka. Först in med ett gott onyttigt bröd och fantastiskt goda citronmarinerade svarta oliver, Sedan fick jag in en liten tallrik med bkäckfisk i olja med finklippt persilja paprika och tomat. Kvinnan åt grillad Arburgine (ingen av den Australiens lokalbefolkningen, utan grönsaken ).
Sedan valde vi en grill-mix med ockött, lammkotlett, kyckling och en färsbiff med örtpotatis och sallad. En grillad spetspaprika och en tomat satte färg bland köttbitarna. Allt smakade mycket bra och nu började det kännas runt livremmen. En halv liter Efes goda, väl kylda öl satt som grädde på moset.


Givetvis skulle vi även trycka ner lite dessert och det fick bli två bitar med pistachfyllda baklava med en stor klick gräddglass och en kopp kaffe. Sen var det stopp!

En fantastisk fin eftermiddag med min lilla goa kvinna. Trollen bortflugna och livet leker för pappa B.
Efter denna shangtila måltid så drog vi vidare hem mot Angered, men hade beslutat oss för att ta ett glas vin på Port Hotels uteservering. Men ack ack så stökigt så vi passade bara på att låna toaletten. Och det måste jag säga att trots massor av norska miljoner så har man skitigare toaletter än McDonald hemma i Angered. Det fanns en solbränd flicka som var utrustad med städattiraljer men hon var mer intresserad av att snacka i mobiltelefonen med någon kusin i Senegal, så toaletterna fick vara. Här falnade det lyxiga intrycket från kristallreceptionen, guldfärgad entré och fullsatt uteservering.

Vi backade ur och tog vagnen och bussen hem till vår balkong och ett glas gott spanskt rödvin istället. Det blev både bättre och billigare.
I morgon sticker kvinnan upp till Jönköping och lämnar oss pojkar ensamma. Vi kanske drar iväg ut till Vinga och fiskar på lördag, vi får se. Enligt färska rapporter så går det fin torsk där utanför som man kanske med lite tur kan få med sig hem.
Måste bara undersöka hur vi skall ta oss dit och hem på bästa sätt. Och så gäller det att få Elis tillräckligt taggad men det ordnar sg nog. Den lilla vildbasen hon är med kompisen Sara nere i Helisingborg och lever lyxliv utan pappa- och mammas tjatande.
Här intill ser ni den flådiga entrén på Post Hotel (det gamla posthuset nere vid Centralstationen) Om toaletterna varit lika snygga hade bilden varit helt annorlunda nu blir det tummen ner och det rejält...
pappa B
Skicka en kommentar