söndag 7 oktober 2012

Hans livs tuffaste dag, men han fixade det..Grattis Lars!

Armarna i vädret, inte för att jubla över de tre minuter som han pressade tiden med, utan för att öppna upp luftintaget lite extra. Detta var Lars andra promenad och gymbesök, och tuffaste dag på länge. Han grejade detta med bravur och att förflytta 149,5 kilo, det är inte det lättaste man kan ha för sig en söndags eftermiddag. I vanliga fall flyttar han dom via en buss, vilken kan vara en av orsakerna till den stora kroppshydda som Lars lagt på sig.
Men nu skall den bort! I sakta mak skall Lars, Ivan den förskräcklige (som redan minskat 8 kilo) och jag se till att det rasar iväg 10 kilo fram till dess att tomten kommer. Ambitionen finns och efter promenaden så körde vi riktigt hårt nere på Sportlife i nästan två timmar. Grabben har gett sig fan på att återkomma till sitt forna jag och vill inte att kistlocket skall smälla igen på tok för tidigt.
Han är både seg och tuff och har ett jäkla glatt humör, vilket kan vara nog så värdefullt då han efter sin 10 kilos minskning skall få bära med sig en kasse med vikten i på en längre runda, bara för att få känna på vad onödigt mycket kilo han släpat runt på. Efterhand, som byxorna blir större och kaggen mindre så lastar jag på honom all den vikt han tappat bara för att ge honom känslan och tyngden så han inte återvänder till samma kropp igen...Han kanske får bära med sig tappade vikten på nästa runda, den som är lite längre, vi får väl se.
Straff? Nej så fan heller. Bonus, att få känna på vilken onödig vikt han stapplat runt med de senaste åren, satt sitt liv på spel och nu kan han bara släppa ner bördan och slå en klackspark över att själv ha trimmat till sig ett hälsosammare liv. En investering för framtiden inte enbart för honom själv utan för hans familj och hans föräldrar.
På onsdag kör vi igen så det ryker, vänta bara och då är Ivan den förskräcklige med och tjôtar han med.
pappa B

"En kropp utan krämpor, är en skattefri förmögenhet"
Skicka en kommentar