onsdag 24 oktober 2012

Längtar till solen och värmen...

När man sitter hemma, lite febrig och deppad för att man inte kan träna då kommer längtan till solen och värmen smygande. Att kunna gå ut på balkongen och sträcka armarna luften under en klarblå himmel. Här håller man på att frysa paketet av sig när man skall gå utanför dörren för att hämta in tidningen.

Här var en livad gubbe inne på fiskmarknaden i Sousse.
Jag har varit i Tunisien massor av gånger, både längst söderut och högst uppe i norr. Här ser ni fiskhandlaren i Sousse, en glad figur som styckade och skrek om vart annat.
Jag gillar Tunisien, maten och väderleken. Folket är trevligt och inte alls så påflugna som på många andra ställen. Lite kommers här och där och det enda som jag inte gillar är att det aldrig finns några kvinnor att vila blicken på ute på caféer och restauranger. där sitter det bara gubbar och suger på sina  vattenpipor.
Då är den internationella känslan och livet betydligt trivsammare i Turkiet, inte minst i Istanbul som är en riktig pärla, året runt. Deras mat är fantastisk och utbudet av både nöjen och kultur slår det mesta, om man bara orkar haka på.

Visste du att den 24 oktober 1901 så klev Annie Edson Taylor ner i en tunna och åkte utför Niagarafallet, och överlevde. Hur i all fridens värld kan någon vara så tokig? Antagligen var hon självmordsbenägen, hade en man som slog henne eller så var hon jagad av kronofogden. Om käringens tur ner för vattenfallet påverkade, att det den 24 oktober 1939 började säljas damunderkläder av nylon i Washington det vet jag inte, men det var då nylonen klev in på textilmarknaden....det måste ha varit lättare att sy i nylon för året därpå infördes 46 timmars arbetsvecka i Wilmington, Delavare.

Tänk vad ni har lärt er mycket på den här lilla tiden, det är inte klokt egentligen, eller hur?
pappa B

"Påpekar du allt för ihärdigt att du har rätt, har du fel."
Skicka en kommentar