tisdag 8 januari 2013

Dotterns vaniljbullar, fint promenadpass och leopardkram...


...kan en seg dag få en bättre start. Dottern är en hejare på att baka och hennes vaniljbullar är det ingen som slår. Noga som bara den, mäter med linjal för att de skall bli riktigt fina och de smakar underbart.
Ivan den förskräcklige fick rumpan ur vagn och hakade på dagens promenad. 7,12 km på 1.11.18 får väl vara godkänt. Sedan fick man lite bonus genom att få gott kaffe av lilla Linnéa och sedan krama om den lilla leoparden Karin nere på gymmet....
Lilla loppan Linnéa tog bilden på oss i soffan
Nu, nyduschad och mjuk som en barnaröv blir det avslappning i massagefåtöljen innan jag slevar i mig en tallrik egenhändigt tillverkad kålsoppa, en knäckebrödsmacka med ost och lite bubbelvatten.

Dubbelmoral eller dubbelmoral, det är frågan hade nog Hamlet sagt även här. Just nu skriver dagstidningarna om äldre tanter som åker ner till Afrika och knullar runt med unga pojkar. De ställer upp på bild och berättar med ett saligt flin i det välrenoverade ansiktet om sina små äventyr nere i sanden. Helt legalt. Ja visst rumla runt ni bara men kom då inte och gnäll om den svenska mannen tar sig ett nyp nere i Thailand eller köper sig en fru via postorder från Polen. Fritt gökande håller dubbelmoralen på plats. Den enda skillnaden, vadå? Tanterna pröjsar för sina skutt och gubbarna för sina so what!?

Jag är lyckligt lottad med en fantastisk kvinna och har inget behov att resa till Thailand och jag tror inte hon känner speciellt för en tur till Afrika heller. Det fungerar faktiskt riktigt bra här hemma i Angered.
Dags för kålsoppa och knäckemacka!
pappa B

Inga kommentarer: