fredag 18 januari 2013

Sömntillägget ger resultat, men missade i natt!

Eftersom jag plötsligt, efter nästan 70 år började känna mig seg och orkeslös trots träning och sund mathållning så tog jag tag i detta med sömnen. Har bestämt mig för att ge mig själv och min omgivning minst en timme till under täcket. Inte på morgonen utan på kvällen. Detta har gett resultat direkt. Nu har det plötsligt blivit roligt igen och även om jag fuskade och återgick till nattugglestadiet i går natt så känner jag mig i betydligt bättre form. Även vågaskrället har reagerat positivt!. Därför tänker jag när detta skrivits klart ta mig minst en timme under mysfilten i massagefåtöljen, bara så ni vet detta.... Sedan blir det gymmet!


Mina två mål för året är enkla och realistiska. Jag tränar för att orka gå Rallarmarschen ( 4,4 mil terräng, hemma i Porjus ) första veckan i juli och klara av Risveden Terrängen ( 17,7 km i urtuff terräng ) under 3 timmar i september. Thats it!

Så här långt fungerar detta mycket bra, frånsett deppen jag haft de sista 14 dagarna. Nu har den försvunnit och jag ser åter igen ljuset i fjärran. Målet hemma i byn kommer allt närmare, utan ryggskott och avdomnat ben. Tänker inte halta fram de sista 4 kilometrarna fram till målet ute på fotbollsplan i Sjövik med kramp i bägge fötterna. Nej nu jäklar skall det vara väl förberett, gubben laddad till max och i bästa skick. -Sveriges gladaste man- är på G!

Bara så ni vet så föddes skådespelaren Gary Grant alla kvinnors gullgosse med sin grop i hakan den 18 januari 1904. Samma dag fast året 1919 så inleds fredsförhandlingarna efter första världskrigen i franska Versailes.
Dessutom så har Hilda namnsdag idag och egentligen borde jag visat en bild på en tant Hilda som lirar dragspel, men jag kan inte finna igen henne så här i brådrasket. Men grattis alla ni Hildor ute i stugorna och på ålderdomshemmen runt om i landet. Förebilden till Hilda är det isländska  namnet Hildr. Denna kvinna var en av Odens valkyrior, som kom på natten och väckte upp de tappraste soldaterna från de döda med en kyss. Förde dem till Valhall där de i all evighet kunde höja sina bägare med mjöd.Vilket jäkla jobb, springa omkring på natten och kyssa en massa lik? 3.000 har det som tilltalsnamn idag, det är inte illa.
Hildur härstammar från samma isländska Hildr. Även detta en stridbar käring och bara 2.300 har det som tilltalsnamn, de flesta i den övre åldersgruppen, vi som har mindre än 30 centimeter kvar på tumstocken.

Nu tänker jag dra på mig min mysfilt, starta TV:n, sätta mig i massagefåtöljen, starta benmassagen och ta mig en tupplur. Natti på er så syns vi längre fram på dagen.
pappa B

"Den som sover, syndar icke"

2 kommentarer:

Jörgen från Stenkullen sa...

Hej Bernt.

Blev så glad när jag såg ditt namn bland de anmälda till RV 2013. Vet inte om du minns mig men jag gick ju under alias (handbollsdomaren Stefan). Vi var fyra grabbar som pratade med dig, hoppas vi ses i september igen.

pappa B sa...

Tjenare, det är klart jag kommer ihåg de fyra tappra från Lerum. FAttas bara vi var ju relativt nyktra alla fem. Jo jag tänkte nog ge "väggen" en match även i år.
Kul att du hänger med på min blog,
Vi syns!