tisdag 1 september 2015

Lugnet lägger sig över Torrevieja med omnejd...


...de flesta turister har packat sina resväskor och gett sig av hemåt igen. Båtarna i hamnen ligger kvar, de gör de hela året. Kanske är det ett 20 tal av dem som byter positioner bland pollarna, inte fler. Frågar man en kille eller tjej med seglardojjor vad de gjort hela sommaren så kommer svaret blixtsnabbt. -Vi har seglat i Medelhavet och haft det hur skönt som helst. Så skit heller ni har slöat i båten vid bryggan i Medelhanvet. Era ankare har vuxit fast i botten, inne i hamnen och ni har banne mig inte fått den minsta lilla kallsup av saltat vatten. Så är det bara, ni har varken vatten i knäna eller vågor i håret, bara en fin dyr båt och seglardojjor. That´s It!


I natt for Herr Larsson och hans Sussie hem till ett regnigt och grått Göteborg 12 + och regn det är en bister sanning för dem när de halkar ut på plattan i Landvetter. Från 30+ till 12 är ett förskräckligt hopp och jag anar att de snart återvänder till livet på det spanska landet, När det stod klart att jag skulle bo lite längre nere i solen så skulle alla polare både sådana som låg väldigt nära och de mer ytliga direkt komma ner och hälsa på direkt. Jo tjenare som lottköparen i TV-reklamen säger. Det är kvinnan, dottern,  hennes tre kompisar och herr Larsson med sin Sussie, som besökt mig här i Spanien. Janne som Herr Larsson heter enligt prästbetyget är en het figur, en tidningsmogul av stora mått (kolla vad fint han fyller ut det spanska linnet) en riktig vän en sådan man vill hålla i handen om det börjar storma för mycket.
Är ganska säker på att han hinner ner en gång till innan jag reser hem till Jul i december, Skulle även uppskatta om min grabb kom ner under något längre lov. Han behövs här nere hos mig.
pappa B





Inga kommentarer: