fredag 26 februari 2010

En straffrunda och 10 extra skott, då blir det ingen medalj!

Grattis Norge, jag sket mig på tummen. Extra grattis till Halvard Hanevold som under så många år visat fina resultat. Ålderman och ungtupp i det norska laget är det bara att grattulera till. Att Nilsson nu kommer att bli hängd, strypt, mörbultat och stenad i svensk och internationell media är synd. Grabben har gjort vad han kunnat och åter igen är det bevisat att han borde stannat hemma. Vilat sig uppe i Östersund, åkt lite skidor promenerat ner till kiosken och köpt sig en ÖP och hängt med i de lokala nyheterna mellan OS-sändningarna.
Kazakstan överaskade, de kom inte ens till start, jag varnade ju för dem. Genomgående dåligt skytte gjorde att både favoriter och mer namnkunniga herrar trillade av pinn. Nu är skidskyttet slut, wirren med och nu återstår deckare och curlingfighten mot Kanada. Jag tror att Anette & Co sopar röven av de rödvita uppnäsorna i natt. Sen får publiken hoppa, skrika och djävlas hur mycket de vill. Antagligen är det mest juggar bland åskadarna för de för alltid ett djävla liv på alla idrottsarenor runt om i landet, oavsett om det är div 8 eller ett OS. Osportsligare publik finns ej att uppbringa på moder jord.
Sköt om er hela surven och dröm inte om mig för då sover ni illa.
Kram på er
pappa B

Herrarnas skidskyttestafett, medalj eller en fis i aftonbrisen?

Om 25 minuter släpper man ivän skidskyttehjerrarna i deras sista framträdande på årets Olympiska Spel. Alla tror att Norge skall vinna! Inte jag, det blir fransk seger och den riktiga rysaren står Kazakstans killar för. Österike och "Ostätarna från alplandet" är med bra de första två sträckorna sedan pajar skyttet deras dag. Norge slutar fyra och levererar endast på första och sista sträckan. Om, jag säger bara om, tre av våra grabbar kan hålla bössan under kontroll och inte slänger iväg skotten hur som hels så kan vi faktiskt ta hem en bronsmedalj. Ferry är outstanding denna dag (kväll för oss) och sätter alla och kör så det ryker. Blir det som det brukar att alla ordinarie skott förbrukas alla resverskott likaså och det skall skavas runt i en straffrunda då byter jag kanal. Nu är det 16 minuter kvar och jag slår upp en liten wirrepinne. Släpp skyttarna loss, det är vår!
pappa B

Klädnypan skapade hemarbete...

...det blev en särdeles skön dag på sjön idag. "Länsmans" fynd i Vänersborg, krabbspö med vidhängande klädnypa gjorde att gubbaskrället var tvungen att stanna hemma idag och hänga tvätt. Han försökte lite trevande att säga att han inte kände sig riktigt på alerten, men jag hörde torktummlaren i bakgrunden och förstod att utegångsförbudet var ett faktum. Verkligen dumt av honom att envisas med att ha klädnypan kvar när han kom hem...Men...det är av misstagen man lär sig som igelkotten sa när han försökte sätta på skurborsten...
Dagens övningar drog igång lite tidigare och färden gick mot Kåsjön som enligt det informationsblad som man får när man löser "Gula Kortet" berättade att detta var en av Göteborgs bästa abborrsjöar. Det måste ha varit någon gång i början av 1900-talet, då det fanns fisk lite här och där i vårt avlånga land. Eller så har redaktören varit på ett riktigt skojfriskt humör när han skrev texten.
Vi stannade inte länge utan drog till Surtesjön, vår favvosjö. Vi åkte upp till baksidan av sjön, eller framsidan om man kommer från det andra hållet. Promenera, borra och pang! Hr Andersson dy. fick upp en abborre som var 1 cm längre än balanspirken. Givetvis återfick han friheten tillbaka ner i sjön. Sen gick Hr Andersson dy. vidare för att han hade sett en liten udde som han måste testa. MacMyra och jag stannade troget kvar vid våra hål (det var ett helvete att borra idag) och tro det eller ej. Pappa B gick över till Hr Andersson dy. hål och tjofs! Upp halades en liten borre, något större än Hr Andersson jr. abborre alltså. Den åkte också tillbaka ner i drickat. Då small det igen och en grann matabbore sprattlade i snön bredvid pimpelhålet. Tog en vända till MacMyras hål och tjong! där satt en ännu finare borre som också sprattlade i snön. MacMyras annars så glada ansikte började sakta förändras, i sina tankar såg han grannes katt komma smygandes. Då hoade Hr Andersson dy. till där han stod en bra bit ifrån oss. Han hade gädda på kroken, en stor rackare. Den slet sig tyvärr och tog blänket och en bit av reven med sig i djupet. Den hade förmodligen räckt till för att matcha "Länsmans" på 4.9 kg, och puttat honom ner från tronen. Tänk er. Hemma och hänger tvätt hade han fått telfonsamtal att Hr Andersson dy. tagit en gädda på pimpel som var större än hans. F-n vet om han inte satt tänderna i telefonen.
Hr Andersson dy, är en bister och allvarsam herre. Ingen muntergök precis. Ofta sitter han så här ända tills vi andra skall gå hem. Då och då rör han handen med pimpelspöt lite upp och ner och jag förmodar att det är detta vippande som gör att någon fisk överhuvudtaget ser vad Hr Andersson jr sysslar med.



Efter att ha tappat både gäddan, blänket och kroken lär han bli ännu mer moloken hädanefter.
Hur som helst hade vi en stillsam och verkligt fin dag ute på vår Surtesjö. För mig extra behagligt för jag hade ingen som tracka mig hela dagen då Länsman utförde sysslor i hemmet. MacMyra sken upp som en sol och återgick till sitt menlösa flin då en präktig abborre råkade nappa på hans maggot. -Stackars katt, var allt han sa. Vi andra deppade för det är så roligt att se katterna dra iväg med svansen mellan benen.
*dy. (den yngre)
I morgon klockan 08.00 hämtas pappa B upp av en buss, fullproppad med glada Brynäs supportrar som skall upp till Gävle för att se Frölunda förlora. Jag skall med och rapport och oanständiga bilder kommer att förmedlas på denna blogg efter helgen. Vem vet, kanske redan i morgon. Själv har jag inhandlat en ring falukorv, tre askar Treo, rakvatten Aqva Vera, ett paket smörgåsrån, lättsmält, en psalmbok och häftmassa.
Om allt vill och går som det skall så återkommer jag kanske någon gång. Ha nu riktigt roligt, bjud in grannen från Afghanistan på fläskfilé med en god sås och råstekt potatis. Häv i er ett par liter rödvin, producera ett par små svenskar och var rädda om er.
pappa B

torsdag 25 februari 2010

Under all kritik...

Klockan 06.00 försökte jag spärra upp ögonen med hjälp av tändstickor för att se Tre Kronor leka sig fram till en seger i OS. Med handen på hjärtat och rak i ryggen beklagar jag detta skådespel. De svenska herrarna spelade precis som den lilla apparat flickorna pinkar med. Åk hem med er och fortsätt spara på era miljoner. "Foppa", snälla lägg nu av och bli inte en 100% looser, du har ju allt vad du behöver och säkert mer därtill. Bli en normal människa, väx upp. Slips-Nisse Gustavsson, packa trunken och plocka in en tandlös kanadick i båset, eller en finne i WCT-overall (finsk motsvarighet till vår kostym). Slut med allt daltande med nya och gamla miljonärer från NHL.
Heder åt det sargade damlag som ändå försökte så gott de kunde på längdstafetten. Lilla Pajala fick plåga sig igenom de sista fem kilometrarna och jag tror inte man hittar henne på något av Vancovers disqo denna afton. Lika tapper var Ingemarsdotter som förmodligan aldrig tidigare gjort ett sån fin fristils mil. Anna Olsson i fin form öppnade perfekt och Kalla körde så det vem mellan kullarna i Kanada. En frisk Haag och en Olofsson från skidskytteteamet och vi hade haft ett nytt guld. Tycker i alla fall att femte platsen var godkänt med tanke på omständigheterna.
Damernas bronsmatch blev ingen större hit i hockeyhistorien. Finskorna drog ner brallorna på våra svenska flickor och med nerverna liggandes ovanpå tröjorna i de sista skälvande minuterna i sista ordinarie period så fladdrade vårt hockeybrons all världens väg. Däremot sopade Team Norberg isen med kinesiskorna som kastade in sopborsten vid 9-3 till svenskorna. Minst ett silver och vi har 9 medaljer. Kan bli guld igen!
Damernas 30 kilometer och giganternas kamp över 50 kilometer blir helgens höjdare.(Hoppas de har TV på hotellrummen i Gävle). Minst en medalj till och vi slår rekordet från Turin.
Det är dags att stoppa tummen i mun och nana nu så jag är pigg i morgon. Då väntar en vass utflykt med MacMyra och grabbarna. Enligt den senaste informationen, så har "Länsman" råkat ut för någon form av krämpor och lär stanna hemmavid. Kan det vara mormyskan i tummen som spökar, eller har han klämt sig på klädnypan på det nya pimpelspöet? Skulle han hoppa av denna changtila utflykt så kommer han givetvis att få äta upp det så länge han lever, var så säker. Jag vet att han sitter i soffan och våndas nu och det är rätt åt honom.
Sov så gott, tag på dig en flanellpyjamas och lägg ut en plastpåse under lakanet utifall du skulle få för dig att bli sängvätare i natt
pappa B

Hon gör sig fin för vår skull...

Sissi och hennes "lille sambo" fick faktiskt följa med oss ut på isen en dag. Ni har säkert sett detta för en tid sedan här på bloggen. Sissi uppskattade detta så in i bänken att hon idag beställde en komplett renovering av de yttre faciliteterna (insidan är redan så himla vacker)Hon lade sig under "slit-bort-muschtacherna-tråden", Den plågsamma "ryckbort-pincetten" och insmorning med vegetabiliska oljor lite här och där. Som ni ser så är hon orolig och knäpper sina händer i en stilla bön.Detta gjorde hon för att vara så fin som möjligt när vi går ut på isen efter helgen. Är det inte fantastiskt så säg? Heder åt sådana små damer. Hennes reparatör, den unga damen till vänster har ett gott öga till mig, varför vet jag inte, men Sissi kanske kan ta reda på det :o)
Förhoppningsvis vill hon behandla min ålderstigna kropp.
pappa B

Sik på älven eller regnbåge på Mölnesjön?

..det blir ett lätt val. Mölnesjön givetvis. Gångavstånd och så kan man hålla ett öga på alla tjuvfiskande åsnekuskar som sitter där i timmar. Tre fiskar får man plocka upp under förutsättning att man har giltigt fiskekort (gula kortet) men de flesta har inte lärt sig räkna till 3 på SFI-utbildningen och därför blir det mer i ICA-kassen en del dagar. Taskigt för alla små pojkar och flickor som säkert skulle uppskatta att få en fisk.
Gå nu och lägg er så ni orkar upp i morgon, jag? Sover redan.
pappa B

onsdag 24 februari 2010

Grabbarna fixade ett nytt guld i stafetten!

Man får säga vad man vill om stortruten Northug men åka skidor kan han. Och han gjorde det så att man började få handsvett. Nu verkade det ju som om Hellner hade det hela under kontroll när han plötsligt växlade tempo och gummibandet drogs ut igen till en behagligare avståndsnivå.. Norrmannen gick faktiskt fram och grattade svenskarna när han rest sig upp efter målgång, det gillar jag, det är respekt (ordet som alla invandrarungar inte vet innebörden på). Han kanske även plockar ner hatbilden på Hellner från badrumsspegeln när han kommer hem. Nu återstår damernas lopp, om det blir något. Förutsättningarna och förhoppningarna om placerig däruti får väl vara att de kommer i mål innan funktionärerna går hem. Med ett team i toppform försämrades bilden över en natt. Möjligtvis kommer vi bland topp 15 om Ida Ingemarsson och Anna Olsson kör två sträckor var. Att släppa iväg Britta Johansson Norgren på en sträcka är ju rena katastrofen. Skidskyttarna får inte åka för de har ingen registrering enligt FiS (bara det en riktig brakare av den svenska administrativa ledningen som inte sett till att få med dem i en enda vanlig tävling med baktanken att någon i den svenska truppen kanske kan bli sjuk). Anna Olsson, ACO, Helena Jonsson och Ida Ingemarsdotter hade säkert kunna staka sig in bland topp 10 gänget. Nåväl, jag skall kanske inte kasta yxan i sjön ännu, det är ju några timmar kvar innan startskottet smäller.
Hur går det på 5 milen? Johan Olsson tar silver, Södergren blir fyra och Hellner, om han kör slutar som femma. Näää fan heller, grabbarna tar alla tre medaljer.
pappa B

Gubbatrippen - en succé som blir tradition!

Jag förstår tanterna som vallfärdar till Ullared och kör gatlopp mellan hyllorna. De fyra marodörerna bestämde sig igår för att göra en utflykt till den enorma affären Snäjk i Vänersborg. Sagt och gjort pappa B hämtades upp och färden mot residensstaden gick i en sprillans ny KIA Ceed. Om vi gnäller över att vi har mycket snö, vad tror ni då folket i Vänersborg gör? Här kan vi börja snacka snö.
Så fort vi stego in i den stora välsorterade affären så kom en ung tjej fram och tog MacMyra i hand. -Välkommen sa hon och pekade på ett trädgårdsbord med renskinn och andra attiraljer på. -Dina kläder och skor är här bakom, det är bara att byta om och hoppa upp på bordet sa hon, tog honom i armen och visade in honom i en vrå bakom disken. Sen blev vi av med honom. Som demonstratis satt han på bordet i ett par timmar medan vi andra gjorde våra inköp. Han fick en biobiljett för besväret och en sticka i fingret när han hasade sig nerfrån trädgårdsmöbeln. Länsman, han sken ikapp med solen då han hittade ett nytt pimpelspö. Ett sådant där som barnen har när de fiskar krabbor på sommaren. -Med snöre och allt och en klädnypa på köpet. Det riktigt tindrade i hans ögon när han dessutom såg att det bara kostade 30 kronor. Vi frågade om han tänkte ta bort klädnypan men han tycker att det var bra att ha den kvar. Han skulle bara spänna fjädern lite när han kom hem. Framme vid kassan fick han dessutom en mormyska i fingret vilket åsamkade personalen stora problem då de inte fick in gubben under scannern som fick fram priset på mormyskan. Sent omsider kom vi därifrån, Länsman med en streckkod på finjackan, MacMyra med en biobiljett i handen och vi två ynglingar med väl utvalda fiskeutrustningar i våra påsar.
En utsökt lunch där tre av oss åt grillad cassler med en krämig potatisgratäng och grönsaker. MacMyra bytte bort sin biobiljett då den bara gällde på biografer i Vänersborg mot en portion stekt strömming. Alla vore vi nöjda och glada då färden mot hemmet tog sin början. Ett kaffestopp blev det och där passade lillen i gänget på att låna min kamera och föreviga de två opna pensionärerna som langade in goda kakor med högsta frenesi. -Man blev svulten och sockersugen av att sitta på trädgårdsbordet sa MacMyra och fyllde munnen med parafinkakor från Delicado. Jodå, han tog bort plasten först. Länsman vågade inte ta av sig kepsen för de hade hackspettar i en bur längst in i lokalen, vi andra sa inget, men fattade varför.. Återbördad till hemmets stillsamma vrå längtar jag redan till fredag då vi skall undersöka Surtesjön från andra sidan. Naturligtvis kommer det även rapporter från den utflykten. Tack mina marodörbröder för en trevlig dag där tiden försvann med ett klick.
pappa B

Northug gör avbön och fruktar plötsligt Hellner?

Tänk vad en guldmedalj kan göra! Plötsligt så är stortruten Petter Northug mild och len i rösten igen och nu fruktar han Hellner mest av allt i en stafett spurt
-Hellner tillhör en av världens bästa spurtare, han är aldrig lätt att besegra, var hans senaste uttalande till den församlade OS-pressen. Jo, jo, så lät det inte för ett par dagar då hela det norska herrlandslaget skulle köra skiten av svenskarna. Vi får väl se vad som händer i kväll/natt. Kanske guldstriden avgörs mellan Frankrike och Finland, vem vet?
Idag reser pappa B med sina fiskekamrater till Vänersborg för att besöka den mycket stora fiskeaffären som finns där (fiskeutrustning givetvis). Lilla Paris är ju en stillsam och välmående liten stad. Utan allt för många A-lagare, knarkare och rumänska tiggare i gathörnen. Residenset ligger där och av det gamla fängelset har man gjort något nytt sedan alla interner blivit frisläppta. Jag tar med mig kameran så kanske jag kan bjuda på några små äventyr därifrån, vem vet. I Vänersborg finns landets bästa lokaltiodning ELA (Elfsborgs Läns Annonsblad) som ingår i en koncern med TT och Bohuslänningen bl.a
Under min aktiva tid så jobbade jag som fotograf på ELA, en trevlig tid med fina kamrater på redaktionen och det var alltid första prioritet på de lokala nyheterna. De värdsliga kom på andra plats. Precis som en lokaltidning skall vara men så få efterlever. ELA är annorlunda och den klart bästa lokalblaskan vi har. Var rädd om den.
På bilden står landshövdingen Gunnar von Südow redo att hälsa på kungen som gjorde sin första Eriksgata genom Älvsborgs Län. Det var tider det och kolla vilken liten kille kungen var på den tiden.I övrigt fortsätter vintern och vi fyra marodörer ser fram emot nya spännande stunder i skog och mark. Nu sticker vi på en liten "Shoppingresa" typ. kvinnornas tur till Ullared. Hej med er...
pappa B

tisdag 23 februari 2010

Surtesjön -vårat gubbdagis!

..kolla här! Här sitter "Länsman" och "MacMyra" och drömmer sig bort till ungdommens dagar. Tiden då blodet svallade rött och hett. Då reaktionen kom redan vid åsynen av en damcykel. Nu flyter blodet stillsamare och är lite grumligare än förr. Man minns inte riktigt vad det är man skall göra när reaktionen kommer någon gång nu för tiden. Men stunderna ute på isen med solen skinande i ansiktet gör det lättare att bära livet vidare. Två verkligt goa gubbar, mina bästa vänner och fiskekompisar. Illmariga och retliga till tusen, alltid full i fan och mer därtill. "Länsman" med rötter från höstackarna i Härryda, och "MacMyra" charmören från Molkom, mannen som dansade bättre bak- än framlänges. "Skogarnas Konungs" idoler, (konstigt idolval av en 13-åring) detta är gubbarna som han lutar sitt huvud emot när han blir lite ledsen. Tredje man "Mannen med lodenrocken" är för närvarande justerad med tennisarm i bägge armarna? Vi har noterat att han även har skavsår på bägge knäskålarna så vi andra tror inte på detta med tennisarmbågar. Däremot vet vi i vilka rum han har heltäckningsmatta...Konstant överansträngning på grund av test av litet ovalt ljusblått piller, blir vår diagnos.
Nu skall jag fixa mat åt trollen och mig själv.

pappa B alias Smurfen

måndag 22 februari 2010

Stortruten Nortug grejade det till slut...

Det var tur att han fick ordning på armar och ben och att kroppen höll. Norges Petter Nortug har spytt galla över de svenska åkarna och så körde han huvudet i dyngstacken själv vid sina två första lopp i OS. Hade det inte blivit medalj idag hade nog grabben gråtandes lämnat den olympiska arenan och åkt hem till mor och far.

Betydligt större framgångar har det norska rederiet Hurtigruten. Det mytomspunna rederiet går från klarhet till klarhet och nu presenterar man vad som ligger högst på utflyktstoppen. Bland rederiets utflykter är det Nordkap som dominerar och inte mindre än 49.483 passagerare följde med på utflykten till 71 grader nord. En mycket fin siffra och det verkar som om intresset står sig även i år.
-Nordkap är uppenbarligen en höjdpunkt på resan och en drivkraft för många av våra gä'ster. Detta förstår säkert alla som stått på platån och upplevt den överväldigande känslan. Den är helt unik, säger produktionschefen vid rederiet, Kristian Schultz....jag nöjde mig med en utflykt till bubbelpoolen och såg givetvis till att jag hade fint sällskap bland bubblorna. Här passerar vi polcirkeln, kapteten blåser i ångvisslan och 100-tals kameror klickar samtidigt. Nja, inte på oss i poolen utan på den förbipasserande klippan med polcirkelgloben på. Den mycket berömde resejournalisten Janne L tog bilden på oss.
Under det senaste åren har Hurtigruten gjort en enorm insats för att knyta till sig leverantörer av spännande utflyker av högsta kvalitet längst kusten. I fjol sålde man 230 000 utflyktsbiljetter och topp tre är Nordkap, Ishavskatedralen i Tromsö samt midnattskonsert, även den i Tromsö.
Inför sommaren så erbjuder rederiet 25% rabatt på utvalda avgångar. För 11 oförglömliga dagar ombord från 11.500 kronor upplever du största delen av Norges kust i hela sin prakt. Oavsett vilken årstid du väljer.
Nu kryper vi ner under täcket. Surtesjön med snöpulsning och borrande väntar i morgon. Natti
pappa B

Svenska ostron bäst i världen...


Den här bilden är tagen ute på Käringön i Bohuslän. Jag gjorde ett reportage om ostronodling ute på ön och givetvis sörplade jag i mig lite av havets läckerheter. Nu står det klart att de svenska ostronen är bästi världen. Både Frankrike och andra ostronländer har fått ge vika för de svenska ostrona. Det svenska ostronet, Ostrea edulis, är en unik delikatess som står högst i kurs hos de ostronälskande fransmännen.

Det har Ostrea Sverige AB tagit fasta på när företaget nu grundat Sveriges första storskaliga ostronodling. Franska grossister står redan på kö för att få köpa läckerheterna och den första skörden beräknas vara klar om ett par år. Även i Sverige har ostronen vunnit mark och företaget räknar med att sälja en ansenlig mängd även på den svenska marknaden...
I kläckeriet på Sydkoster utanför Strömstad kläcks just nu de första skördarna av Ostrea edulis. Därefter läggs ostronynglen ut i havet för att växa till sig i sin naturliga miljö.
Ostron har en anrik tradition här i Sverige. I början av 1900-talet fanns det ostron på menyn på de flesta Stadshotell. Ostron var lika vanligt som sill och strömming. På 1700-talet njöt Bellman av ostron och till och med skaldade om dem. Ett småskaligt ostronfiske har bedrivits i Sverige ända sedan bronsåldern...

Hur kom jag nu på att skriva om ostron? Ja i natt så drömde jag att jag satt i badtunnan tillsammans med dottern till ostronodlaren på Käringön. Vi sörplade ostron och drack champagne och hade det så mysigt som helst. Över våra huvuden flög måsarna och skrek i högan sky och i bakgrunden tronade fyren ute på Måseskär upp sig som en siluett mot himmel och hav. Så det kan bli. Dottern? Ja hon var lika läcker som ostrona...
pappa B

Sätt in ACO i längdstafetten!

Snabbaste tiden i dag, orkar hon ladda om efter den avslutande skidskyttestafetten så är hon naturligtvis självskriven i det svenska längdlandslagets stafett också. Brita Nordgren (skidåkningens Marit Paulsson) har inte presterat ett smack under den här säsongen och jag har aldrig fattat varför hon överhuvudtaget är med nere i Vancover. Med ACO på tredje sträckan finns det goda chanser att det svenska laget är med och slåss om medaljerna. Varsin Anna på de klassiska sträckorna och så Kalla och ACO på fristilen. En bra kombination, men jag tror inte att den svenska ledningen vågar ta det steget. För även om ACO skulle vara sliten efter skidskyttestafetten så åker hon garanterat bättre än vad Nordgren gör. Med andra ord står vi och faller på tredje sträckan. Visst en Pajala i fin form finns att tillgå, men klarar hon trycket i en OS-stafett, det är frågan? ACOs rutin i stora sammanhang är ovärderlig vi ett sånt här tillfälle.
Frågorna är dock?
Har den svenska lagledningen tänkt denna tanke?
Orkar ACO med två stafetter så tätt inpå?
Kan detta äventyra hennes fortsatta tävlande i skidskyttets världscup?
Törs man peta Norgren och Pajala?

Vad tror du?
pappa B

söndag 21 februari 2010

Gilla läget...

....visst är det fint? Stora snöhögar lite här och där precis som det skall vara när det är vinter. Synd bara om den lilla ensamma tjejen som kör den enda traktor som Poseidon verkar förfoga över. 1oo.oo bidragstagare skulle förses med varsin snöskyffel, tuffa arbetsledare (gärna från norra delen av lanet) så skulle de se till att vägar och gårdar blev framkommliga. Och det skulle även vara ett bra sätt att acklimatisera alla somalier som kommer hit och satsar på att köra svart-taxi. ...detta med att Poseidon försöker lappa ihop sina trasiga garage har givetvis skapat ännu mer problem för de bilburna hyresgästerna. Parkerade bilar lite här och där skapar verkliga problem och missnöjet surrar bland hyresgästerna.
...det här får vi nog leva med en bra bit in i mars och tänk er själva när alla snöhögar fövandlas till slask, det blir inte nådigt. Vatten på isen kommer att krångla till det för oss som älskar att pimpla, men skam den som ger sig. Vi gubbar och "Skogarnas Konung" skall nog lura storabborren i alla fall.
Nu är det dags att slå sig ner i skinnsoffan för snart är det skidskytte, skicross och andra godbitar att spana in. Det blir nog en liten wirre till innan dagen tagit slut. God ost och kex finns på plats och kvinnan är salig över att hon har fått haft mig hemma en hel dag. Har faktsikt arbetet (skruvat fast ett stolsben) stenhårt. Ja både arbetsinsatsen och stolsbenet givetvis. Dags för lite avslappning...
pappa B

I natt skrevs svensk skidhistoria!

Vilket lopp av de svenska skidgrabbarna. Guld och brons vad säger man om det. Ja ett sjutusandes GRATTIS! Och på sättet som hela loppet utspelades kommer det att gå till skidhistorien, var så säker. Det pratades om teknik före loppet men man påpekade då från åkarna själva att var och en åkte för seger. Skulle göra sina egna lopp. Men...när Johan Olsson kom iväg först efter skidbytet så blev det plötsligt andra bullar. Hela det svenska gänget som var kvar, Hellner, Södergren och Rickardsson började plötsligt köra cykeltaktik. Dessförinnan hade Rickardsson fått problem med en stav och Södergren stod på ända strax efter starten. Nu tog det inte lång stund förrän Södergren var framme i täten och hjälpte till att bromsa klungan.
Det var så spännande att jag till och med glömde bort att dricka upp min wirreskvätt som jag slagit upp... Olsson infångad strax före målgång men han bet ifrån och behöll tredje platsen mot den ryska björnen. Hellner visade sin styrka genom att forcera på upploppet så det såg ut som målgången i ett sprinterlopp. Överlyckliog Angerer fick med sig en silvermedalj hem till Tyskland. JAg undrar om grabbarna hade sett och hört det norska inslaget där man menade att mHellner skulle mer eller mindre vara rökt innan man kom fram till skidbytet och den fria stilen. det norska laget skulle köra för att Nortug skulle vinna. Detta sket sig rejält och nämnde Nortug kom in som 11:a efter Anders Söderström. Nu är det svenska stafettlaget klart, dessa fyra killar skall åka. Femtio kilometer är vikt åt Södergren och Olsson med Hellner som "dark horse" Stafetterna både bland damerna och herrarna kommer att bli riktiga rysare och än är inte chanserna till fler medaljer borta.
Nu kryper jag under täcket, natti på er

lördag 20 februari 2010

...sådär ja nu kanske balkongen är räddad..


Snö är borta, gubben har fått ett träningspass. Nu blir det kaffe. Kvinnan hängde i krokig arm och fotograferade snöskottaren. Nu kanske balkongen sitter kvar ett par år till. Fick på ner och skotta fram grannarnas dörr efter rensingen av balkongen. Ett bra träningspass i friska luften.
Så där ja, nu har vi återfått lite utsikt även om det bara är taket på huset bredvid. Dags för kaffe. Vi kanske syns. Visst var Anna Haag duktig i går, så säg?
pappa B

Snökaos i stan och fint fiske i snöstormen...

..vi bor på tredje våningen och så här såg vår balkong ut för 10 minuter sen. Har frågat Poseidon om jag kan få låna en snöskyffel så jag kan få bort snön innan balkongen rasar ner till grannarna. Vi får se vad som händer? I värsta fall får jag väl köpa en egen.
Dessa två djupingar är mina fiskekamrater. Länsman Fredriksson och Willy MacMyra är riktiga fiskare, alla kategorier och riktigt goda vänner. De som suttit ute på isen med oss har säkert undrat om vi har alla verktyg i verktygslådan. Det ges och tas både från höger och vänster samtidigt som vi naturligtvis löser alla världens problem på mycket enkla sätt. I går var det riktigt skitväder, men detta existerar inte för inbitna vinterfiskare. Vi trampade ut på Surtesjön och Länsman Fredriksson fick spåra (han har de största fötterna)jag som är yngst jag gick sist och tittade på utsikten. Med andra ord kan man säga att jag går i deras fotspår, sen får de säga vad de vill.
..eftersom det är tungt att gå först i djup snö så tvingades Länsman Fredriksson till en snabb streeptees ute på isen och dimman som lade sig över sjön när han drog upp blixtlåset i flytoverallen påminde plötsligt om en sen höstkväll med vakande fisk. ...lika förvånad blev han då det plötsligt högg och han lyckades med mycket slit och ryck landa denna fina abborre på 460 gr. Ni ser förskräckelsen lysa i hans ögon! Troligtvis låter han någon konservator i stan stoppa upp den och ha den på sängkammarväggen.
Nu kommer kvinnan med en snyskyffel så jag skall ut och försöka rädda balkongen.
pappa B

torsdag 18 februari 2010

Fiasko rakt igenom, ändra reglerna för kommande OS!

De olympiska spelen i Vancover är rena dödsfällan i vissa sporter, arrangörstabbar, krångel och fadäser som alla ledare och säkerhets-Nissar borde ha uppmärksammat och sett till att fått åtgärdade innan tävlingarna började. En bobbana utan skyddsbarriärer med stora cementpelare en bit från banan skördade en människas liv. Ett störtlopp som på vissa ställen mer liknade en puckelpist än en välpreparerad nedfart i ett Olympiskt störtlopp. En nedfart där åkarna susar fram i mer än 100 km/tim. Tidtagare som släpper iväg åkare som inte skall iväg och håller tillbaka de som skall iväg., Stora öppna raviner i en kurva som skördade ett mycket otrevligt fall för Petra Majdic, som kom tillbaka och tog ett OS-brons. Lika dant gjorde våran frk Persson som föll fruktasvärt illa i störtloppet, men kom tillbaka i kombinationen och knep sin 7:e OS-medalj. En riktig bragd! Av en riktig krafttjej! Var djävligt stolt över tösabiten pappa Anders!

Och varför detta invigningsspektakel som enbart är vikt för de höga potentater som skor sig på de Olympiska spelen. Deltagarna, atleterna den viktigaste ingrediensen i dessa skådespel, de går hem och försöker få lite vila innan de skall ut i hetluften. Alla dessa summor som liknande spektakel kostar, skulle inte dessa medel kunna användas till nyttigare saker så säg. Jag tycker att alla som har med detta med OS att göra skall gå och ställa sig i skamvrån. Nu menar jag inte ledare och aktiva, utan pöbeln, de sega mutgubbarna och kärringar i alla olika kommittéer och organisationer som skor sig på detta, och sitter trygga kvar på sina positioner tills de blir blinda, döva och bortburna .
Det skulle räcka väldigt bra med en snygg fackla inne på en arena dit man forslade den olympiska elden och fjuttade på. En trudelutt kunde framföras och någon, gärna en fd. guldmedaljör/jös kunde inviga spelen och så satte man igång. Folket i Vancover med omnejd kommer att få betala för detta spektakel via sina skattsedlar i mer än 20 år. Folket ja, de som har det djävligast i samhället, inte potentaterna, de klarar sig alltid. Det drabbar oss med till viss mån.
Om detta spektakel upprepar sig om 4 år och jag lever och har hälsan så kommer jag att bojkotta allt som har med OS att göra. Hyr mig en komedi i stället till 46" här hemma.
I morgon blir det pulsande i snön, ryckandes i reven och sörplande varm buljong ur thermoshatten. Gör lite barn nu vet jag. Om jag kommer ihåg rätt, så var det en ganska trevlig sysselsättning på småtimmarna. Rättare sagt i tre minuter, men ändå.
pappa B

Falken lyfte aldrig och Jönsson nerstressad....

Av det alla trott skulle bli guld och glitter blev det inte mycket mer än en fis i motvind. Ljuset på sprinterhimlen kom från Anna Olsson, som liksom Ferry har haft en bedrövlig försäsong med skador (som inte är helt läkta ännu) men ändå bjöd upp till dans i OS-finalen. Ett felaktigt steg in i annat spår efter sista nedförsbacken kan vara det som tog henne från prispallen. En svårt sagrad Majdic fick rygg och omänskligt forcerade hon ikapp och förbi. JAg hoppas verkligen att hennes fall ner i ravinen inte gett henne några allvarligare skador och att vi får se henne i skidspåren igen. Ännu värre såg det ut när Anja fladdrade iväg strax före målet i damernas störtlopp. Med silvermedaljen i bakfickan svepte hon in över det sista hoppet. Då sket det sig och hela världen höll andan. Ledarinnan och numera OS-guldmedaljöresn Vonn tittade bort och personligen trodde jag att Anja skulle bli liggandes kvar efter fallet. Men hårt virke i tjejen gjorde att hon efter en stund linkade därifrån. I natt lirar Tre Kronor mot Tyskland och jag har absolut inget intresse av att de detta. Går nu och nanar. Bye, bye mina vänner
pappa B

onsdag 17 februari 2010

Sex killar och en tjej!

..här är nästan hela det rövargäng som promenerade ut på Surtesjöns is klockan 09.30 idag. Tappra och glada vinterfiskare som trotsar snö och kyla. Med röda näsor, pimpelspön och varm "sjokolad" (Kenneth) i thermosen, smörgåspaket och ett sjutusandes glatt humör borrar de sig fram över sjön. Fina fiskar blev det dagen till ära och nu är samtliga återbörade till sina boplatser och skall där intaga wirre, stekt abborre och kolla OS på TV.
Knneth fick första fisken, sen drog "Skogarnas Konung" upp en nästan lika stor. MacMyra svarade direkt och fiskade upp en lite, liten stackare som han vänligt lät åergå till sjösystemet.-Idag klarade jag av katten, skrek han över sjön! Damen i sällskapet Vivi hoade till och drog upp sitt livs första abborre, en riktigt grann matfisk och hennes ögon strålade av lycka. Snyggt jobbat och nu har hon fått blodad tand även för isfisket.

MacMyra friskade på och plockade upp två juniorer till och sedan kom första matfirren. Själv satt jag mest och stirrade ner i hålet och Kennet påpekade att jag inte skulle sitta så nära att fisken såg mig. Det var därför de inte vågade sig fram till mormyskan: Skitgubbe! Då fick Redzo sin firre och kvar var nu bara "Steffi" och jag, som såg hur förevigandet av vissa kroppsdelar till grannens katt kröp allt närmare. Då fick "Steffi" napp och halade upp en brun plastpåse. Den räkandes inte och vi beslutade att avsluta dagen och gå hem. På vägen stannade vi på en plats där Redzo påpekade att det var så grunt, nästan inget vatten alls under isen. Vi tittade på varandra Kenneth, Willy, "Skogarnas Konung" och jag. Av med skryllorna och ner med balansarna i varsitt hål. PANG! Kenneth nöp den första en mycket fin borre på hela 375 gr. En lång och rejäl bit. Hade det varit en romstinn hona hade den säkert vägt över halvkilot. Sen var det min tur, en fin bit det också runt 340 gr. MacMyra tog nästa även den en fin matfisk. Nu gick vi hem. Alla fick fisk + en plastpåse. En bra dag där MacMyra blev totalsegrare och får bjuda oss gubbar på wirre vilken dag som helst. Han fick fem fina firrar.
Nu bänkar vi oss i skinnsoffan och åker lite sprint, sopar till urmakarna från alperna ochslappar. I morgon är det "Sportlovsfiske" på vår egen sjö, det skall bli roligt.
pappa B

GULD-paret Kalla & Ferry!!!

Phu.. Kallas urstarka guldlopp, på damernas 10 km frisitil och så Ferrys famntastiska insats och guld i skidskyttets masstart kommer att leva länge i mitt idrottsminne. Lika bestående kommer Hellners totala satsning som slutade med en snörplig men dock välförtjänt 4:e plats och ACOS enastående uppåkning till 4:e plats hon med. Hellner hade 1, 5 sekunder till bronspengen, ACO 11,5. Inte många sekunders marginal, men ändå så långt från den hägrande plåtbiten.
Nåväl, vi har två medaljer av ädlaste valör, grannarna i öst och väst har inte nått upp till de förväntningar man hoppats på och spekulerat med. Bara "ålderdamen" Björgen har fått hoppa upp på den olympiska prispallen så här långt. Björndalen och Nortug ovanligt bleka insatser,(skönt är väl det) har fått den norska truppen att vingla betänkligt. Just nu sopar de svenska damerna mot danskorna inne i curlinghallen. Hoppas att den städningen avslutas med fördel Sverige. Även den finska björnen tycks sova i sitt ide fortfarande, fast de lär väl piggna till när det drar ihop sig till hockeystriden.
I morgon blir det ny trupp ut på isen i Surtesjön. Sex grabbar (läs gubbar) och en tjej. Har finslipat utrustningen så nu skall "Skogarnas Konung" få en fight. Sov nu gott så kanske vi höres i morgon.
pappa B

måndag 15 februari 2010

Nu leder "Skogarnas Konung" rekordfisken.

...vi kom sent ut på isen, struntade att hoppa upp när klockan ringde (Skogarnas Konung sportlov och pappa B ugglandes framför TV:n till 03.30) Kenneth och Willy MacMyra var redan ute på isen när vi kom masandes. -Va roligt att ni kom, sa de i korus; -Vi tänkte äta middag nu och så flinade de som två illmariga katter. Fisk! Nej, inte ett napp hade de fått. -Jag vill sitta här sa grabben och jag hjälpte honom att borra upp ett nytt hål. Jag hade knappt borrat färdigt mit så hojtade han till, slängde spöt och dök ner med armen i borrhålet -Jaaa, jag fick den ropade han och visade stolt upp en grann abbore. Kenneth var först framme och sa på en gång att nu slog pojkrackarn ner mig från första platsen. En kort stund senare högg det igen, men den här gången tog fisken med sig både balanspirken och en bit av reven. Mitt i all glädje så deppade "Skogarnas Konung". -Min fina balansare som jag fick av Ingvar i födelsedags present! Två stora abborrar har den pirken fångat så nu var det nära att det kom en liten tår i ögonvrån.
.. MacMyra vill i alla fall känna hur abborren smakade och tog en av Kenneths borrar i munnen. -Nu har jag fått smak för det här sa han och plirade med sina värmländska spjuverögon på oss andra. Jag sköt från höften för att rädda bilden och det gick ju bra. Kenneth lyckades hala upp två fina matabborrar han med som hamnade i "Skogarns Konungs" skrylla, och blir middagsmål till honom i morgon. MacMyra och jag fick stryka efter husväggen hem för att undvika katterna. Fast vi tar dem nästa gång i stället, vi lovar. Nu toppar junior listan med abborren som vägde 505 gr, Kenneth tvåa med en borre på 495 gr och pappa B trea med en på 425 gr. Fast vänta bara, nästa vända skall jag tvåla dit dem rejält.

Kvinnan och "Prinsessan" hade varit en tur nere på centrum och väntade med maten när vi kom hen. Sedan for de och "Skogarnas Konung" ner till Universeum där det (jag vet) kommer att bli mer än en timme bland fiskarna i huset. Jag kollar skidåkningen och sen skall jag på kurs och lära mig fiska med angeldon. Skall reva om alla pimpelspö i kväll för nu vill jag inte tappa någon mer stor fisk. Flätad lina skall på alla rullar. Ha det så fint
pappa B

söndag 14 februari 2010

Puss och kram på er hela surven!

Idag är det Alla Hjärtans Dag och då skall man vara kärleksfull och därför ställer jag mitt på jordgloben och pussar alla kvinnor mitt på nästippen. Grabbarna får en klapp på axeln och den riktiga kärleksförklaringen ger jag till mina familjemedlemmar, hela gänget, stora och små.
Var rädd om er, kör försiktigt bjud på något gott till kaffet, ät geléhjärtan så ni nästan spricker, banta kan ni göra i morgon och mys.
pappa B

Den 12:e var jag i Kenya!

Det är inte sant, men min blogg var det. Nu har jag fladdrat iväg och hamnat i 83 olika länder. Det är inte klokt. Av den lilla test jag startade där jag förklarade att jag med mina bloggvänners hjälp skulle försöka komma ut i så många olika länder som möjligt. Nu har jag tittat in i 83 stycken, helt fantastiskt. Den 12 februari var det någon i Kenya som kikade in. Helt fantastiskt, jag kanske kommer upp till 100 innan 2010 är till ända?
pappa B

Trängselskatten blir ett bakslag i stan?

När man läser och följer med debatten om den nya trängselskatten i Göteborg så framstår det ganska klart att fd. kommunalrådet Göran Johanssons ivriga arbete efter besöket i Örebro tillsammans med andra politiker i Göteborg, är ett panikartat famlande av samma kaliber som det nya biljettsystemet hos lokaltrafiken. Två system som är mycket dåligt underbyggda, två system som kommer att skapa fler problem och missnöje än relevanta fördelar för människorna som måste utnyttja dem. Sandlåde konstruktioner i bägge fallen och vänta bara, det kommer att skapa viss kaos (har redan uppstått då det gäller lokaltrafiken och deras kortautomater). Förbättra miljön? Jo jag tackar jag. Hade det inte varit både smidigare och billigare att försökt bygga bort alla falskhalsar i trafiken, som finns runt Göteborg? Nu gör man ännu fler tack vare detta med betalstationer. Fast å andra sidan kanske det skapar några fler arbetstillfällen åt en grupp människor under en kort period.
Då det gäller mig själv så tar jag spårvagnen in till stan under de tider då jag som "friherre" åker gratis. Då kan politikerna sitta där med lång näsa i sina betalstationer.
God morgon appropå ..
pappa B

lördag 13 februari 2010

De va de, de!

Under de senaste 14 dagarna har det dinglat guld och silvermedaljer runt halsarna på Helena J och ACO. Rapporter från Kanada har förkunnat att det egentligen bara var att ge sig ut på banan och hämta hem dyrgriparna. Men...det visade sig vara svårare än så. En 12:e och en 20:e plats blev resultatet och trots att Helen sköt fullt och Aco bara hade en bom så hamnade man inte högre upp i prislistan. Varför det då? Enligt tjejerna i intervjuven efter loppet så hade de haft bra skidor och tyckte att det gick bra ute i spåret och på skjutvallen? Kan det vara så att övriga världen har "mörkat" hela försäsongen :o) och nu visat vad de kan? Nää, givetvis inte, de svenska tjejerna var inte bättre än så här denna lördagskväll. Chipsen, wirren och plockmaten gick åt ändå och "Prinsessan" hade tjejkväll så jag gräddade pannkakor och blandade fruktsmoothi mellan skjutningarna. Nu har stillheten lagt sig över Angered, trollet sover i skinnsoffan med ett lyckligt leende på sina läppar efter en fin kväll med sina kompisar. Kvinnan och "Skogarnas Konung" är i Jönköping hos mormor och morfar, de kommer hem igen i morgon. Nu är det Charlott Kallas tur att kliva in på arenan och då blir det väl att hålla tummarna igen. Hoppas bara att unga Falken blir frisk och flygklar till sprinten startar för längdåkerskorna, då jäklar skall ni få se på fart och fläkt. Här kommer Ulricehamn att få sin första OS-medalj, var så säker. Hoppas att den blir av guld! Gå nu och lägg er hela gänget så hörs vi i morgon
pappa B

torsdag 11 februari 2010

En fantastisk vacker vinterdag......

..Minus 16 grader på morgonen. När vi klev ut på isen var temperaturen minus 9 och runt klockan 10 började solen visa sig ovanför trädtopparna. Silverstänk i den grova snön på isen vittnade om kung Bores kristaller och visst fick vi fisk. Bara en var, fina matabborrar och katterna i grannskapet ser lika förvånade ut varje gång jag kommer hem från en fisketur. Två långa gubbar på väg in i viken där de feta firrarna simmar. En helt fantastisk dag tillsammans med en fin fiskekompis är en visa för själen. I morgon bär det förmodligen iväg igen och då kommer även herr MacMyra att finnas med. Han hade sysslor i hemmet att utföra idag så det blev att piska Persiska mattor, polera polsk kristall och putsa det tyska matsilvret.(till oss skyllde han på att han saknade meggot). Fast i morgon, då smäller det.... ..så här skall det se ut. Då kan alla SPA-hotell packa ihop, moder natur är den bästa botgötaren i alla fall. Kaffet ur thermosen smakade utsökt och jag böjer huvudet i vördnad för att jag fått uppleva den här dagen. Tyvärr är det få förunnat vilket är mycket synd.
pappa B

onsdag 10 februari 2010

En vandring bland miljonbaljor och styrpulpeter...

..att se "Fattig-Sverige" blomma det gör man bäst genom ett besök på årets Båtmässa. Årets båtmässa är den 51 i ordningen. Här ställer 360 utställare ut 411 båtar och all utställningsyta, 33 120 kvm är utsåld. Det går bra för Sverige trots bilkriser, fallskärmar smusslande hjälporganisationer och annat skit. Båtbranchen jäser..Över 20 nya båtmodeller ställs ut och båtfolket jublar!

För en annan som endast har vatten i knäna och vågor i håret (förr i tiden) så kan man nästan drabbas av sjösjuka enbart genom att vagga runt här bland miljonerna. Då och då dyker det upp en s.k Dinge. En liten båt som oftast hänger på släp efter den stora båten, som en shoppingvagn fast till sjöss. Häruti kan man sätta kärringen, putta iväg henne och behålla den ena åran ombord i den stora båten. Då får man vara ifred en stund, ta sig en wirre och vända sjökortet rätt efter frukostdispyten.
..detta är ingen Dinge, däremot en båt som man inte stoppar ner i vilken damm som helst. Idealbåten för mig är en kanot i alluminium som bara väger 28 kilo. En rejäl båt för fiske i samma material från småländska Linder går runt på 17.000 inte helt oöverkommligt om man sparar och byter ut filén mot blodpuddig i ett par år.
Här är mina idealbåtar. Lätta underhållsfria, kräver inga turbomotorer kan till och med framföras med hjälp av åror. Hittade även fiskegrejer på mässan. En av stadens större affärer i branschen sålde ut överskottsvaror till fantastiska priser och några kända ansikten skymtade förbi. Nu hjälper det inte att förnya draglådan om man aldrig kommer ut till fiskevattnet. Då blir det både bekvämare och framför allt billigare att besöka fiskbilen på torget.

...dött som i graven var det hos Volvo. Bilkrisen har kanske även smittat båtavdelningen för här var det bara försäljarna som tassade omkring i sina tygöverdrag och putsade på sina utställningsalster, rättade till prislapparna och såg allmänt förtvivlade ut. Kanske var dessa de sista entusiasternaHur som helst så är det en drömtillvaro för båtälskaren, en mardröm för en som har så tunn plånbok att man ibland förväxlar den med spårvagnsbiljetten. Jag antar att jag står här även nästa år för jag har i alla fall varit med sen 1976.
Gå nu i bingen med er, alla sjöfarare.
pappa B

tisdag 9 februari 2010

I morgon blir det Båtmässan igen!

..här är Reiko på väg över sjön med vår lilla skuta. Den blåvita plastbaljan heter "Elsa" efter farmor och den ligger nu på mage vid sjön Anten (hoppas vi). Förhoppningsvis kommer den att flyta i Mjörn när våren kommer, vi hoppas det. Då får storgäddorna passa sig.
I morgon tar jag mig en tur ner på båtmässan och kommer med rapporter därifrån,. Skall undersöka lite av varje så vi får väl se vad jag kan hitta. Hoppas ni hänger med på bloggen ni som inte har möjlighet att närvara själva.
pappa B

måndag 8 februari 2010

Skicka hem de svenska grabbarna från Afgahnistan..

Fredsbevarande styrkor, jo jag tackar jag. det låter stort när katterna skiter men det blir små kulor i sandlådan. Kulorna nere i sandlådan i Afghanistan viner kring öronen på våra svenska grabbar och nu är det dags för regeringen att lyfta ashålet från vagnen och kalla hem de svenska trupperna. Två killar fick sätta livet till i helgen och en är skadad. Knepigt att de finska trupperna inte rensat runt den egna campen, de gjorde det i början av 60-talet nere i Gaza bland annat. Jag vet för jag var där. Låt nu de här ruttna och outvecklade folken skjuta ihjäl varandra så kanske de som styr och ställer där nere blir nöjda. Förhoppningsvis stryker även de med i någon av striderna. Att unga svenska grabbar skall stå handfallna mitt emellan eldgivningen (jag antar att det råder lika mesiga förhållningsregler här som det gjorde under min tid i Gaza. Inte avlossa ett skott, även om du hotas till livet. Tag en kula och försök hasa dig upp i enskild ställning, skyldra gevär/k-pist och försök hosta fram -Soldat från svenska FN-bataljonen! Sen kan du kola av. Ett litet band kommer förmodligen på posten hem till dina föräldrar eller familj med en förklaring att du dog tappert i strid för fredens bevarande. Sånt djävla dravvel. Tag hem våra svenska killar medan de ännu är i livet och skit att stoppa näsan i det som händer där nere Reinfelt och de andra tomtenissarna i regeringskansliet kan ju fara dit och bevara freden. De har ju dessutom bra betalt.
Satsa istället på att få ordning i vårt eget land för det behövs sannerligen.

På bilden: Jag och gode vännen Nyström på varsin dromedar (det är jag som vinkar) nere bland pyrmiderna i Cairo på en "private leav" under min FN-tjänstgöing vid bataljon 23G.
Bättre är den här historien som jag läste i en bok av "Västgöta-Bengtsson, Mina roligaste historier, som jag fått låna av en god vän;
-Tänk att vånn Karl han ä omöjlier te skjuta. I går sköt han sex rapphöner i ett skôtt - å ändå släppte han ente å hele skôttet.
pappa B

söndag 7 februari 2010

Vlken soppa!

...slog mig ner för att kolla reprisen av Melodifestivalen. Vilket slöseri med pengar, människor och tid. Hollywoodtönt som försöker prata norrländska och bidrag som avlöser varandra i att vara dåliga. Jag tyckte faktiskt att tanten som serverades en tunnbrödsrulle med två korvar och ett halvt vinglas Pucko på en fejkad fransk Bistro var roligast.
Jenny Silver såg ut som om hon trillar ner från Kn. Zoom i sin fjantkostym. Om hon försökte plagiera Lady Gaga så blev det en flopp. Bäst var grabben i silverblazer, Måns Zelmelöv(f)?
Nej plocka in Patrik Sjöberg och Thomas Johansson som programvärdar. Skall det fjantas så gör det ordentligt. Kalla hem Ludmila Engqvist som internationell speaker till nästa år, hon går i gång på en Treo nu för tiden och gå tillbaka till ruta 1. In med PH, Carola, Ugglan och Vikingarna så det blir lite tryck på föreställningen. Eller det bästa, lägg ner skiten och sänd pengarna till Haiti!
pappa B

Idag slog han till igen...!

"Skogarnas Konung" är tillbaka på isen efter en liten krasslig period. Idag satte han pappa B på plats genom att hiva upp en fin borre på 415 gr. Det var nära att han puttade ner mig och kompisen Kenneth som ligger tvåa respektive etta på rekordfiskeligan i klubben. En som fick på skallen och fick lämna bronsplatsen var hans mycket gode vän Ingvar som dessutom förärat honom den pirk som han fick abborren på. Inge vidare snällt av honom eller hur :o) Som tur var så fick jag en liten rackare ca. 10 cm lång som jag återlämnade till Surtesjön och tackade vördsamt för att han nappade så jag slapp visa snoppen för grannens katt.
pappa B

Tre trevliga tankar....

Norge...världens vackraste land, snälla goa människor och idag huvudet högre an alla skitviktiga svenskar...
..frukt, som påminner om politiker. Detta är Göran Persson upp i dagen. Påminner om baksidan på en människa med stora problem att laxera...
..vår vackra skärgård (fast Stockholms är vackrare) och tanken på att det snart kommer en sommar med skrikande ungar och saltstänk. I år blir det ingen lång semester på annan ort. I år skall vi spendera vår lediga tid nere i vår villavagn i Olofsbo...
Sov gott mina vänner, eller ni sover givetvis redan. det är bara nattugglan pappa B som är vaken. Och ändå är jag uppe före er i morgon, idag rättare sagt.
Kram på er
pappa B